נץ מצוי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןנץ מצוי
Eurasian Sparrowhawk by Steve Ward.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: דורסי יום
משפחה: נציים
סוג: נץ
מין: נץ מצוי
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Accipiter nisus
תחום תפוצה
Accnis Area Map-2.PNG

נץ מצוי (שם מדעי: Accipiter nisus) עוף דורס. רוב הפרטים אינם נודדים, אך פרטים שנמצאים באזורים קרים של צפון אירופה וצפון אסיה נודדים בחורף לצפון אפריקה והודו.

מאפיינים

אורך גופו של הנץ המצוי 30–40 ס"מ. צבע גבו חום-אפור וזנבו מפוספס. הנץ המצוי שוכן בחורשים נמוכים ויערות דלילים. כנפיו הקצרות (יחסית לגופו) והרחבות וזנבו הארוך מאפשרים לו לתמרן בזריזות בסיבוך. הוא ניזון בעיקר מעופות ובעיקר שחרורים, אותם הוא דורס באוויר או "קוטף" מתוך הסבך ברגליו הארוכות. לעיתים הוא גם לוכד מכרסמים על פני הקרקע.

נץ מצוי טורף זרזיר
Accipiter nisus

חולף בארץ ישראל בסתיו, באביב או בחורף.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נץ מצוי בוויקישיתוף

הערות שוליים

Crested Serpent Eagle.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא עופות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0