לדלג לתוכן

סאל רוטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
סאל רוטי
सेल रोटी
מאכלים
סוג מאכל
מטבח נפאלי
מוצא נפאלנפאל נפאל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח אורז, סוכר

סאל רוטיאנגלית: Sel Roti; בנפאלית: सेल रोटी) הוא בצק מטוגן ומתוק הנפוץ בבהוטן, הודו ונפאל[1].

המאכל מורכב מקמח אורז, מים, סוכר, גהי, הל וציפורן שאותם מערבבים, מתפיחים ומטגנים בשמן עמוק בצורת טבעת[2][3]. מקובל לאכול אותו עם צ'וקאוני.

פירוש השם סאל רוטי נגזר מהמילים רוטי (לחם) וסאל (שנה) מכיוון שזהו המאכל הראשי שמוגש בראש השנה הנאפלית[4].

ניתן לאכול סאל רוטי בכל שעות היום ובכל ארוחה ונהוג להגיש את המאכל כשהוא חם או קר ובעיקר בחתונות, חגים ופסטיבלים הינדים כמו דאשיין וטיהר[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סאל רוטי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Getting to know selroti, kathmandupost.com (ב־)
  2. Try a recipe of Selroti to mark the Nepali festival Dashain, Mintlounge, ‏2021-10-12 (באנגלית)
  3. MYREPUBLICA.com - News in Nepal: Fast, Full & Factual, web.archive.org, ‏2011-07-14
  4. Sel Roti: The ancient pancake that became a donut
  5. You don't have to be a Nepali to learn to make selroti, kathmandupost.com (ב־)

סאל רוטי37547800Q7447375