סי גייט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סי גייט
מידע
עיר ניו יורק
תאריך ייסוד 1892
מייסדים אליק מאן
אוכלוסייה 80% יהודים
שכונות נוספות בניו יורק
צילום אווירי של סי גייט
רצועת החוף
הגבול המזרחי של סי גייט
בניין מועדון היאכטות באטלנטיק שנשרף בשנת 1933
מגדלור בקוני איילנד מכונה גם נקודת האור של נורטון

סי גייט (Sea Gate) היא עיירה פרטית מגודרת בקצה המערבי הרחוק של קוני איילנד, בקצה הדרום-מערבי של רובע ברוקלין (ניו יורק, ארצות הברית). השכונה ממוקמת בחצי האי של האי קוני איילנד, מערבית לרחוב 37th מערב, והיא כוללת בעיקר בתים חד משפחתיים צמודי קרקע, חלקם ממש על קו החוף.

תולדות השכונה

האזור שידוע כיום כסיגייט נודע בעבר כנקודת נורטון. סיגייט פותחה לשכונה מלאה בשנת 1892 על ידי היזם אליק מאן. עד 1899 כללו בעלי הקרקעות של סיגייט את משפחות מורגן, דודג' וונדרבילט. סיגייט מוקפת משלושה צדדים בחופי ים פרטיים. בשנת 1995 סיים חיל ההנדסה של צבא ארצות הברית את עבודתו לחידוש חופי קוני איילנד ובניית מזחים חדשים, כולל מזח ארוך בגבול סיגייט וקוני איילנד.

באוקטובר 2012, הרסה הסופה סנדי את השכונה, שהוצפה על ידי מי אוקיינוס והוכתה על ידי רוחות חזקות. האזור ספג נזק משמעותי ובתים רבים נהרסו.[1]

השכונה מוקפת בגדרות וידועה כשכונה שקטה במיוחד. הכניסה אליה היא רק לתושבים או לאורחים מוזמנים. אין בשכונה חנויות והתושבים עורכים את קניותיהם בקוני איילנד הסמוכה. התושבים נדרשים לשלם עבור אבטחה פרטית, ביוב, חוף ים, מצילים, תאורת רחוב וניקיון השכונה.

נכון לשנת 1988 לפי נתונים רשמיים 80% מהתושבים בשכונה[2]הם יהודים.

ב-2014 נפתחה בשכונה ישיבה גדולה תומכי תמימים של חסידות חב"ד.

בשנת 1976 הקים רבי יקותיאל יהודה מייזליש[3] קהילה חסידית במקום, הנהיג את קהילתו "קהל יראים" וכיהן כרבה של העיירה, במקום גם הקים תלמוד תורה. בעידודו עברו להתגורר בעיירה עוד עשרות משפחות חסידיות[4]. הרב מייזליש כיהן כרב העיירה עד לפטירתו בכ"א באדר ב' תשפ"ד, כממלא מקומו ברבנות מונה בנו הרב דוב דוב מייזליש שקודם לכן שימש כרבה הצעיר.

אישים מפורסמים

בסי גייט התגוררו ומתגוררים בין היתר: 'הריבניצער' רבי חיים זנוויל אברמוביץ', והמוזיקאים יוסי גרין, מרדכי בן דוד ובנו יידל, ומיכאל שניצלר, וקאפי עלבויגן.

הערות שוליים

  1. ^ יוסי גרין קורא לעזרה "הסופה השאירה אותנו בחוסר כל" באתר קול חי
  2. ^ נתונים על מספר היהודם בסיגייט
  3. ^ בנו של רבי צבי הירש מייזליש וחמיו של האדמו"ר מדושינסקי.
  4. ^
    שגיאות פרמטריות בתבנית:צ-מאמר

    פרמטרי חובה [ מחבר ] חסרים
    , הגה"צ רבי יקותיאל יהודה מייזליש זצוק"ל גאב"ד סי-גייט למנוחת עולמים, קהלא קדישא קי"ט, תשפ"ד, עמ' 6-7
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה האנגלית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0