עוף פחית בירה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוף פחית בירה
Beer can chicken
עוף פחית בירה לאחר הצלייה
עוף פחית בירה לאחר הצלייה
עופות פחית בירה
עופות פחית בירה. בישול עוף על גריל
עוף פחית בירה בגריל עם תירס

עוף פחית בירהאנגלית: Beer can chicken) הוא מנת עוף על האש בשיטת צלייה עקיפה באמצעות פחית בירה מלאה חלקית בבירה המונחת בחלל העוף לפני בישול. לאחר מכן מניחים את העוף על הפחית כשרגליו במאונך וצולים אותו לאט בחום עקיף, בדרך כלל על גריל גז או פחמי עץ. התהליך נועד להוסיף לחות למנה, ויש הסבורים שאדים מהבירה משמשים לאידוי העוף מבפנים ולהוספת טעם למנה. חלק מהאנשים תומכים נלהבים של המנה, בעוד שאחרים טוענים כי יעילות השימוש בבירה מוערכת יתר על המידה, וכי המידע לגבי פחית בירה עוף נתון לוויכוח. הוצעה הסברה שמקורה של המנה היא במדינת לואיזיאנה.

סקירה כללית

עוף פחית בירה היא מנת עוף על האש ושיטת צלייה עקיפה, שבה מוכנסת פחית פתוחה של בירה או משקה משומר אחר לתוך חלל העוף ולאחר מכן משמשת הפחית להחזיק את העוף בצורה אנכית בזמן שהוא מתבשל על גריל או בתנור אפיה. בתהליך הבישול בפחית הבירה יעלו אדים, מה שעשוי להוסיף לחות לחלל הפנימי של העוף ויש הסבורים שאדי הבירה משמשים תוספת טעם למנה. מכיוון שהעוף נמצא במצב זקוף, השומן ממנו מתנקז והעור נצלה באופן שווה.

לפני הבישול, חלק מהבירה בפחית מוסרת בדרך כלל ופחית הבירה המלאה חלקית ממוקמת בתוך חלל העוף. יש טבחים שמשתמשים בפחית בירה מלאה. יש טבחים שמשתמשים בפחית בירה רגילה של (355-330 מ"ל), בעוד שאחרים משתמשים בפחית בירה גדולה יותר. העוף מצופה לפעמים בשפשוף בתבלין לפני הבישול, ויש המשתמשים בעוף במרינדה.

יש אנשים שמצדדים נלהבים במנה, בעוד שאחרים מרגישים שהמנה והתהליך מוערכים יתר על המידה. מבקר אחר קבע שהתהליך עשוי למעשה להפוך את העוף ליבש יותר בהשוואה לסוגי צלייה אחרים וכן נאמר על ידי כמה מומחי בישול כי הבירה אינה מגיעה לנקודת רתיחה, ולכן אינה משחררת אדים.

היסטוריה

מחבר ספרי הברביקיו סטיבן רייכלן עזר להפוך את המנה לפופולרית ברמה העולמית. הוא מקדם את המנה מאז 1996, כאשר צפה לראשונה בהכנתה בתחרות בישול ברביקיו באליפות העולם בממפיס. הוא הציע שמקור עוף פחית הבירה כנראה במדינת לואיזיאנה בארצות הברית. רייכלן דיווח לגבי המתכונים לעוף פחית בירה שהופיעו באותה תקופה במיסיסיפי, טקסס וקנזס: "יש קשר מובהק ללואיזיאנה."[1] שופט הברביקיו המפורסם, ארדי דייוויס, השווה את הופעתה של עוף פחית הבירה לביות בעלי חיים: "זה פשוט קרה בכל מקום בבת אחת".[2]

עוף פחית בירה עשויה להיות מוכנה בכל הדרום של ארצות הברית בשנות ה-80; עם זאת, ניתן למצוא את התיעוד הראשון ב־Houston Chronicle ב-1993. המתכון ניתן על ידי וויין ויטוורת לג'ורג' הרברט ווקר בוש כאשר הוא ואחיו בנו מנגל עבור הנשיא. מתקני הברביקיו נשלחו לקמפ דייוויד בתחילת כהונתו של בוש האב כנשיא.[3]

בתור מזון מהיר

באוקטובר 2014 מכר Popeyes Louisiana Kitchen (רשת רב לאומית אמריקאית של מסעדות עוף מטוגן שהוקמה בשנת 1972 בניו אורלינס, לואיזיאנה) מנות עוף פחית בירה, במהדורה מוגבלת, שניצלה ללא שימוש בבירה. המנה הורכבה מבשר חזה עוף פרוס במרינדה בתערובת תבלינים שנועדה לחקות את טעמו של עוף פחית בירה, שאחר כך טוגן בשמן עמוק. תערובת התבלינים הורכבה מחמאה, בצל, שום, רוזמרין, גרידת לימון, פלפל קאיין ו"מרכיב סודי" שרשת המסעדות לא חשפה. סמנכ"ל השיווק של החברה מסר לגורם בעיתונות כי החברה "... עבדה על פיתוח עוף פחית הבירה במשך שנים".

לקריאה נוספת

ביבליוגרפיה

  • Raichlen, S.; Lambrenos, J. (2002). Beer-Can Chicken: And 74 Other Offbeat Recipes for the Grill. Workman Pub. ISBN 978-0-7611-2016-2. נבדק ב-1 במאי 2017. {{cite book}}: (עזרה)

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוף פחית בירה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Raichlen, Steven (2002-05-06). Beer-Can Chicken: And 74 Other Offbeat Recipes for the Grill (באנגלית). Workman Publishing. ISBN 978-0-7611-2016-2.
  2. ^ Raichlen, Steven (1996-08-26). "Beer-can chicken reigns supreme". Tampa Bay Times. p. 2. נבדק ב-2022-02-12.
  3. ^ Long, Steven (1993-06-25). "The Ritz of pits/Houston brothers smoke the competition". Houston Chronicle. p. 2. נבדק ב-2022-02-12.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0