פורטל:אוסטרליה/מאכלים ידועים/גלריה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


גלריית מאכלים ידועים של פורטל אוסטרליה

לעריכת סדרות התמונות לחצו על המספר בכותרת ואחר כך "עריכה".

1

צלחת יחידות טים טאם

טים טאם הוא חטיף המיוצר על ידי החברה האוסטרלית Arnott's, מאז שנת 1964. זהו מעין ופל משני ביסקוויטים שביניהם קרם (לרוב שוקולד) ועליו ציפוי שוקולד. את חטיף הטים טאם נהוג לאכול באופן הבא: אכילת פינה אחת בביסקוויט והפינה הנגדית, טבילת אחת הפינות במשקה חם (כגון חלב, קפה, תה, שוקו ואף ליקר) ושתייתו דרך החור שנוצר באחת הפינות. כך, הציפוי, הקרם והביסקוויטים נמסים בחום המשקה. לבסוף אוכלים בזריזות את הטים טאם כשהוא נמס מבפנים, לפני שהוא מתפרק.

2

מחית תפוחי אדמה

מחית תפוחי אדמה היא אחת הדרכים הנפוצות ביותר להגשת תפוחי אדמה ומקובלת כתוספת למנות בשריות.

מחית תפוחי אדמה מופקת ממעיכת תפוחי אדמה מבושלים בלי קליפתם. לעיתים מוספים למחית תפוחי אדמה מרכיבים אחרים, כמו חלב, שמנת, חמאה, שמן צמחי, שום, גבינה, קוביות קותל חזיר או שמנת חמוצה.

3

פאי רועים העשוי מבשר בקר.

פאי רועיםאנגלית: shepherd's pie - "שפרדס פאי" או Cottage pie - "קוטג' פאי") הוא מאפה פופולרי הכולל בשר טחון שעליו ציפוי העשוי מחית תפוחי אדמה. מאכל פופולרי זה נאכל הן בבתים פרטיים והן בפאבים כמזון מהיר. המאפה עשה שימוש חוזר בבשר מבושל ובמחית תפוחי אדמה, וכך איפשר ניצולם החוזר בהיעדר קירור.

4

מקבץ של עוגות צפרדע בצבע ורוד, ירוק וחום

עוגת צפרדע היא קינוח בצורת ראש של צפרדע, המורכב מעוגת שכבות, קרם ובצק סוכר. הקינוח נוצר במאפייה בשם "בלפורס" בשנת 1922, ותוך זמן קצר נהיה לקינוח פופולרי באוסטרליה הדרומית. בהתחלה, היה ניתן לרכוש עוגות צפרדע רק בצבע ירוק, אך בהמשך נוספו גם גרסאות בצבע ורוד וחום. מאז פיתוח העוגה קמו לה גרסאות רבות ושונות דוגמת "אנשי שלג" ו"ארנבי חג הפסחא". העוגה נחשבת לעוגה ייחודית לאוסטרליה הדרומית והיא מסייעת לעידוד התירות במדינה. הקרן הלאומית של אוסטרליה הדרומית רשמה את עוגת הצפרדע בשנת 2001 כאחדי מסמלי המורשת של המדינה.

5

קינוח פבלובה ביתית עם פלחי קיווי ותות

פבלובה (Pavlova) הוא קינוח עשוי מרנג אפוי. באוסטרליה טוענים כי הקינוח נוצר לראשונה במלון אספלנאדה בפרת', אוסטרליה בשנת 1935, בעת שפבלובה ביקרה במקום. יחודו של הקינוח הוא בכך שמוסיפים לקצף הביצים סוכר, וניל, חומץ ומלח, פעולה היוצרת מרנג קשה מבחוץ ורך מבפנים. נוהגים להגיש את הפבלובה עם פירות טריים (תות שדה, אפרסק, פסיפלורה וקיווי), וכן עם קצפת.

6

פיש אנד צ'יפס בנייר עיתון, דרך הגשה מקובלת של המנה

פיש אנד צ'יפסאנגלית: Fish and chips - "דג וטוגנים") הוא מאכל טייק אוויי פופולרי, המזוהה עם המטבח הבריטי וכן פופולרי בניו אינגלנד, קנדה, אירלנד, ניו זילנד, אוסטרליה ודרום אפריקה. המאכל מורכב מדג שנטבל בבלילה ומטוגן בשמן עמוק, אשר לידו מוגשים טוגנים (או בצל כבוש). במקור הוגש עטוף בנייר עיתון.

7

פורטל:אוסטרליה/מאכלים ידועים/7

8

פורטל:אוסטרליה/מאכלים ידועים/8