פאי רועים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאי רועים העשוי מבשר בקר.

פאי רועיםאנגלית: shepherd's pie - "שפרדס פאי" או Cottage pie - "קוטג' פאי") הוא מאפה פופולרי מהמטבח הבריטי או המטבח האירי הכולל בשר טחון שעליו ציפוי העשוי מחית תפוחי אדמה[1]. במטבח הבריטי, כאשר המנה כוללת בשר בקר היא נקראת "קוטג' פאי" וכאשר היא כוללת בשר כבש היא נקראת "פאי רועים". מאכל פופולרי זה נאכל הן בבתים פרטיים והן בפאבים כמזון מהיר.

היסטוריה

מאפי בשר היו פופולריים במטבח האנגלי כבר בימי הביניים. הבאת תפוחי האדמה לאנגליה בראשית המאה ה-18 הביאה ליצירת פאי הרועים. מקורו של הפאי ככל הנראה בצפונה של אנגליה או בדרומה של סקוטלנד.

המתכון להכנת המאפה פורסם לראשונה בספר בישול משנת 1791. מאכל זה היה מאכל פשוט, בשל מחירם הזול של מרכיביו ולכן כונה "פאי קוטג'" - שכן נאכל בבתיהם של הכפריים (הקוטג'ים) ולא בבתי האחוזה של האצילים.

המאפה עשה שימוש חוזר בבשר מבושל ובמחית תפוחי אדמה, וכך איפשר ניצולם החוזר בהיעדר קירור.

השם "פאי רועים" הופיע לראשונה בשנות ה-70 של המאה ה-19, וכך מוכר המאפה כיום ברחבי העולם.

גרסאות של המתכון

למאפה מספר גרסאות. "פאי קמברלנד" (cumberland pie) הוא גרסה הכוללת פרורי לחם על המאפה[2]. גרסאות צמחוניות של המאפה כוללות תחליף בשר (כגון סויה), או גולאש בבסיס הפאי.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0