פורטל:מזון/שיטות בישול/8

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נזיד שעועית שחורה מהמטבח המקסיקני

נזיד הוא מאכל העשוי מבשר (בשר בקר או בשר עוף) או מאכלי ים וירקות (בעיקר תפוחי אדמה או שעועית) המבושלים ברוטב או בציר.

הנזיד היה המאכל המקובל על מרבית האוכלוסייה החל מהעת העתיקה ובעיקר בימי הביניים, בשל צורת הבישול המקובלת - בסיר המכיל את הנוזלים ומוצרי המזון שבושל מעל אש פתוחה. ככלל הנזיד סמיך יותר ממרק, ודליל יותר מקסרול (מעין פשטידת ירקות לחה). הנזיד מהווה לרוב מנה עיקרית, ולא מנה ראשונה או תוספת למנה עיקרית. בניגוד למרק, הנזיד יכול להיות מבושל הן על גבי הכיריים והן בתוך תנור אפייה (בעוד שהקסרול מוכן תמיד בתנור אפייה, והמרק תמיד מבושל על גבי הכיריים).

לערך המלא