פקליי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פקליי
Paklay
מאכלים
סוג מאכל
מטבח פיליפיני
מוצא פיליפיניםפיליפינים פיליפינים
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר חזיר

פקלייפיליפינית: Paklay) הוא מאכל בשרי מהמטבח הפיליפיני, שמקורו באיי ויסאיאס ובמינדנאו.[1]

המאכל מורכב מבשר חזיר, מעיים וחלקי פנים הנחתכים לרצועות דקות ומבושלים עם זנגביל, גזר, פלפל, עגבניות, שום, בצל, פלפל שחור, אננס ותמרהינדי.[2]

נהוג לאכול את המאכל כשהוא פושר כמנה עיקרית בליווי אורז או כמנת פולוטן (Pulutan) קטנה בליווי אלכוהול.

למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסות על בסיס דגים, שרימפס ובשר טחון.

הערות שוליים

  1. Paklay (Sauteed Bamboo Shoots), iloilofoodtrip.blogspot.com (באנגלית)
  2. Vanjo Merano, Paklay Recipe, Panlasang Pinoy, ‏2019-06-04 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

פקליי41233974Q85791850