פקליי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש

![]() | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | מאכל |
מטבח | פיליפיני |
מוצא |
![]() |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | בשר חזיר |
פקליי (בפיליפינית: Paklay) הוא מאכל בשרי מהמטבח הפיליפיני, שמקורו באיי ויסאיאס ובמינדנאו.[1]
המאכל מורכב מבשר חזיר, מעיים וחלקי פנים הנחתכים לרצועות דקות ומבושלים עם זנגביל, גזר, פלפל, עגבניות, שום, בצל, פלפל שחור, אננס ותמרהינדי.[2]
נהוג לאכול את המאכל כשהוא פושר כמנה עיקרית בליווי אורז או כמנת פולוטן (Pulutan) קטנה בליווי אלכוהול.
למאכל גרסאות רבות ומלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גרסות על בסיס דגים, שרימפס ובשר טחון.
הערות שוליים
- ↑ Paklay (Sauteed Bamboo Shoots), iloilofoodtrip.blogspot.com (באנגלית)
- ↑ Vanjo Merano, Paklay Recipe, Panlasang Pinoy, 2019-06-04 (באנגלית)
פקליי41233974Q85791850