פתן חום מערבי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןפתן חום מערבי
פתן חום מערבי
פתן חום מערבי
מיון מדעי
מין: פתן חום מערבי

פתן חום מערבי המכונה גם גווארדר (שם מדעי: Pseudonaja nuchalis) הוא מין של נחש ארסי ממשפחת הפתניים ומהסוג פתן חום המצוי בטבע באוסטרליה.

הפתן מגיע לאורך של 1.8 מטר וצבעו חום מעט צהבהב או כתום לאורך גופו. עם זאת ישנם דפוסים רבים לצבעיו המשתנים לפי מיקומו. הוא בעל ראייה טובה והוא יכול לזקור מעט את הגוף בדומה לקוברה.

לנחש תפוצה רחבה במערבה של אוסטרליה לרבות בויקטוריה, הטריטוריה הצפונית, מרבית קווינסלנד ובאוסטרליה המערבית. תפוצתו היא באזורי שיחיות ועצי אקליפטוס באזורים פתוחים וכן מתחת לסלעים ואף ביישובים, בהם הוא יימצא בקרבת אשפה. חלק מהנחשים פוצלו למינים נפרדים: פתן חום אספידורינכה (Pseudonaja aspidorhyncha) ופתן חום מנגדני (Pseudonaja mengdeni).

הנחש פעיל אחרי הצהריים ואז יוצא לציד של עכברים, יונקים קטנים שונים, עופות וזוחלים אחרים. הוא גם איננו בוחל גם בקניבליות.

נחש זה מסוכן מאוד לאדם והוא זריז ביותר, מה שמאפשר לו להכיש מטווח קטן מאוד. הוא איננו המין הארסי בסוגו אך בעל כמות הארס הגבוהה ביותר שמועברת. הארס מותז מניבים ארוכים אך קטנים יחסית שמשווים לארס הרגשה של עקיצה. התסמינים כוללים בחילות, הקאות, נפיחות מקומית, כאבי בטן ולעיתים גם פגיעה בכליות. הארס יכול להרוג אנשים שלא מקבלים טיפול בזמן.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פתן חום מערבי בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0