צולל דרומי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןצולל דרומי
Southern Pochard, Netta erythrophthalma, at Marievale Nature Reserve, Gauteng, South Africa (20515325194).jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: אווזאים
משפחה: ברווזיים
תת־משפחה: ברווזי צלילה
סוג: נטה
מין: צולל דרומי
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Netta erythrophthalma

צולל דרומי (שם מדעי: Netta erythrophthalma) הוא מין עוף מים ממשפחת הברווזיים. למרותששמו צולל הוא אינו שייך לסוג צולל אלא לסוג נטה, הקרוב אליו.

אורך הצולל הדרומי 48–51 ס"מ. הוא בעל נוצות שחורות למעט בצידיו החומים. מקורו גדול ורחב וצבעו תכלת ועיניו אדומות. הנקבות לעומת הזכרים בהירות יותר וצבעם חום-בהיר-קרם עם פנים וצוואר לבנים למעט בחלק העליון וסביב העיניים שם הם חומים.

ישנם 2 תת-מינים של הברווז: תת-המין האפריקני (המצוי בישראל) ותת-המין הדרום-אמריקאי. שניהם חיים באזורים טרופיים רדודים.

ברווזים אלה משכשכים מזון מפני המים אך גם צוללים להשיג מזון מתחת למים. הם חיים בנהרות איטיים ואגמים וחיים בלהקות של עד 5,000 פרטים. הם ניזונים מתחת למים בעיקר מצמחייה מימית וגם מחרקי מים, רכיכות ודגיגים.

תת-מינים

  • Netta erythrophthalma brunnea
  • Netta erythrophthalma erythrophthalma

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא צולל דרומי בוויקישיתוף

הערות שוליים

צולל דרומי בדרום אפריקה.
Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0