צעדת כבוד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

צעדת כבודאנגלית: Honor Walk) הוא מעמד לא רשמי של הוקרה ופרידה הנערך בבתי חולים בארצות הברית לכבוד תורמי איברים להשתלה ובני משפחתם.

הצעדה נערכת לכבוד תורמי איברים שמתו מוות מוחי, ולעיתים גם לכבוד תורמי איברים מן החי.

המעמד

לאחר שנקבע מוות מוחי לתורם והתקבלה ההחלטה על תרומת האיברים והאישורים לה, הוא מועבר במיטתו ממקום האשפוז שלו בבית חולים – בדרך כלל יחידה לטיפול נמרץ – אל חדר ניתוח, שבו ייערך בו ניתוח נטילת האיברים. לעיתים הוא מובל אל אמבולנס שייקח אותו אל בית חולים אחר, שבו ייערך אותו ניתוח. התורם מחובר למכונת הנשמה ולציוד רפואי אחר. בני משפחתו הקרובים של התורם הולכים אחרי מיטתו.

מעמד צעדת ה"כבוד" נערך במהלך הובלת התורם אל חדר הניתוח או האמבולנס, ובהסכמת בני משפחתו. רופאים, אנשי צוות סיעודי ועובדי בית החולים ממחלקות אחרות מוזמנים לעמוד משני צידי הנתיב בבית החולים שבו מובלת מיטת התורם. אליהם מצטרפים בני משפחה, חברים ועמיתים לעבודה של התורם ובני משפחתו. מספרם עשוי להגיע אף למאות משתתפים.

מעמד הצעדה מיועד להביע "כבוד" ו"הוקרה" לתורם ולבני משפחתו על תרומת האיברים וכדי לעודד את בני המשפחה ולתמוך בהם בשעתם הקשה. היא גם נותנת למשתתפים הזדמנות להיפרד מן התורם. הצעדה מהווה טקס מעבר בין שלבי החיים והמוות של התורם. היא נערכת בדרך כלל תוך שמירה על שקט ומהווה אקט קבוצתי חזק.

אל המתכונת הבסיסית של הצעדה מתווספות לעיתים מחוות שונות:

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0