קבב דובדבנים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קבב דובדבנים
عروق
Kebabconcereza.jpg
מאכלים
סוג קבב
מטבח סורי
מוצא סוריהסוריה סוריה
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים דובדבנים ובשר

קבב דובדבניםערבית: كباب كرز; קבב ביל קארז) הוא מאכל סורי מסורתי, המזכיר קבב או קובה ונפוץ בקרב יהודי סוריה.

המאכל מורכב מבשר טלה טחון, דובדבן סנט לוסיה שטעמו חמוץ ומתוק, סוכר, פלפל שחור ושמן זית.[1]

מלבד הגרסה הסורית, קיימת גם גרסה מקסיקנית בשם קבב קון סרזה (Kebab Con Cerezas) וגרסה ארמנית בשם פישנה קבב (Fishnah Kabab).[2]

נהוג להגיש את המאכל על פיתה בליווי צנוברים ושמן זית.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מאת שף יונתן רושפלד ונוף עתאמנה אסמעיל, קבב דובדבנים, באתר השולחן, ‏1 ביוני 2017
  2. ^ Mai, Cherry Kebab~ a dish I dedicate to my Grandmother Tita Um Kusta, almondandfig, ‏2018-08-03 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0