קוניור זהוב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןקוניור זהוב
Guaruba guarouba -Gramado Zoo, Brazil-8a.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: תוכאים
משפחה: תוכיים
תת־משפחה: אריים
סוג: קוניור זהוב
מין: קוניור זהוב
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Guaruba guarouba

קוניור זהוב (שם מדעי: Guaruba guarouba) הוא מין של תוכי יחידי בסוגו החי בטבע ביערות הגשם של צפון ברזיל באגן האמזונאס והוא מצוי בסכנת הכחדה בטבע. הוא משויך לתת-משפחת האריים שאליה משויכים גם תוכי הארה.

הוא חי בברזיל במדינת פארה וגם בצפון מרניאו, בשטח מחיה של 174,000 קמ"ר ובין הנהרות: טוקנטינס, שינגו וטפז'וס.

תוכי זה הוא בעל נוצות זהובות על גופו מה שנתן לו את שמו, אך קצה הכנפיים בצבע ירוק והמקור אפור-לבן. אורכו הממוצע 34 ס"מ ומשקלו עד 250 גרם. הוא בעל זנב ארוך וצהוב. העיניים חסרות טבעות מקיפות והרגליים ורודות.

התוכים מעופפים בטבע בחבורות גדולות והם אוכלים, נחים ואף ישנים יחדיו.

מזונותיהם העיקריים הם פירות שונים, פרחים, פלחי תירס וזרעים שונים. בין מיני הצמחים שהם אוכלים מפירותיהם מצויים הקיקיון, המנגו, האסאי וה-Byrsonima crassifoliaמשפחת המלפיגאים).

שימור

הקוניור הזהוב מצוי בסכנת הכחדה ומספר הפרטים בטבע עומד בין 20,000-10,000. הוא מופץ כחיית מחמד ונלקח לשם כך מאזורי תפוצתו בטבע. כמו כן הוא מאויים על ידי כריתת היערות בהם הוא חי.

סיכון נוסף הוא סכר טוקורוי שגרם לחלקים שונים ביער להיות מוצפים ופגיעים יותר לשטפונות.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קוניור זהוב בוויקישיתוף
Guaruba guarouba anagoria.jpg

הערות שוליים

Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0