קצ'ומבארי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קצ'ומבארי
Kachumbari.jpg
מאכלים
סוג סלט
מטבח המטבח האפריקאי
מוצא אפריקה
מרכיבים עיקריים עגבניה, בצל, פלפל צ'ילי
ברכתו ברכת בורא פרי האדמה

קצ'ומבארי היא מנת סלט עגבניות ובצל טרי הפופולרית במטבחי אזור של האגמים הגדולים באפריקה.

זוהו סלט לא מבושל המורכב מעגבניות קצוצות, בצל ופלפל צ'ילי. ניתן למצוא וריאציות של קצ'ומבארי בקניה, טנזניה, רואנדה, אוגנדה, בורונדי ובמדינות דרום אפריקה מלאווי וקונגו.[1]

מקור המילה קצ'ומבארי בסווהילית מהמילה ההודית קצ'מברי.

שימושים

קצ'ומבארי הינו סלט המשמש כתוספת בארוחה עיקרית.[2] בקניה משמש כתבלין המוגש עם פילאו (פילאף), מוקימו,[3] או ארוחה של ניאמא צ'ומה (בשר צלוי) ואוגלי. בטנזניה אוכלים אותו עם פילאו אורז או ביריאני. במלאווי הוא נאכל בדרך כלל בפני עצמו כמו כל מנת סלט אחרת, בעוד שבאוגנדה אוכלים אותו בדרך כלל עם ניאמא צ'ומה.

וריאציות

ניתן להוסיף גם מרכיבים אחרים, כגון מיץ ליים או לימון, כוסברה טרייה (כוסברה או דניה), פטרוזיליה, אבוקדו או מלפפון, ובמקרים מסוימים ג'ין או וודקה. וריאציות מסוימות של מתכונים דורשות גם פלפלים של חאבנרו או פלפל סקוטש, עם מגע של פלפל קאיין טחון.

קצ'ומבארי פופולרי באזור האגמים הגדולים באפריקה וניתן לאכול אותו עם פילאף אפריקאי וביריאני אפריקאי. במלאווי קוראים לזה סומו או שום או פשוט "סלט עגבניות ובצל".

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קצ'ומבארי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Benton, G. A. "Restaurant review: Riziki Swahili Grill takes patrons on a tasty culinary trip to Africa". The Columbus Dispatch (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2021-09-18.
  2. ^ קצ'ומבארי (סלט עגבניות ובצל טרי קנייתי) | מזון | January 2022, באתר gotothegan (ב־)
  3. ^ "Recipe: Mukimo". African Cook. אורכב מ-המקור ב-2012-06-23. נבדק ב-2012-07-24.

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0