קרית הילד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Gnome-colors-edit-find-replace.svg
יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
בניין קריית הילד בשכונת רוממה בירושלים

פנימיית קריית הילד היא פנימייה טיפולית לילדים ונערים בסיכון מהמגזר החרדי ומופעלת על ידי עמותת 'מעונות ילדים בישראל קריית הילד', בפיקוח ובאמצעות השירות לילד ונוער במשרד הרווחה. הפנימיה ממוקמת בשכונת רוממה בירושלים. הפנימייה מפעילה שני סניפים נוספים ברחבי ירושלים, בנוסף למערך של 80 גני ילדים, גני שפה ורשת צהרונים.

הפנימיה ורשת הגנים מנוהלים על ידי הרב דוד פרוש.

הילדים מופנים לפנימייה על ידי משרד הרווחה באמצעות לשכות הרווחה הפזורות בכל רחבי הארץ.

היסטוריה

שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת:
מייסד קריית הילד, הרב מנחם פרוש

קריית הילד הוקמה בשנת 1951 על יד הרב מנחם פרוש, חבר הכנסת במשך 35 שנה, החל מהכנסת הרביעית, ומגדולי עסקניה של היהדות החרדית.

ראשית דרכה של קריית הילד היה בהקמת מעונות וגני ילדים לרווחתם של משפחות ברוכות ילדים בשנת 1951. בשנת 1973 נוסדה ה'מתיבתא' - פנימייה עם מסגרת לימודית, במטרה לייצר מקום מיטיב ליתומים ולילדי הדור השני לשואה, ולהוות מקור לקירוב והפצת יהדות ואהבה. בשנת 1999 הייתה קריית הילד מהראשונים שעברו ממתכונת של פנימייה המונית למודל של משפחתונים שהפך במהלך השנים לסמל ולדגל בפנימיות הרווחה.

אוכלוסיית הילדים

גילאי החניכים הוא 6–19, והם זוכים בפנימייה למסגרת טיפולית מקצועית, עם דגש על אוירה משפחתית חמה ומיטיבה, המסייעת לטפח לקדם ולבנות את אישיותם. הילדים באים מרקעים סוציואקונומיים קשים, מקרי סעד שונים, רובם ככולם סובלים מבעיות רגשיות או גם נפשיות, דבר המשפיע על תפקודם החברתי, הלימודי והסביבתי.

מבנה הפנימייה

כיום מבנה הפנימיה הוא משפחתוני, כך שכל קבוצת 10–12 חניכים מהווים קבוצה קטנה ומשפחתית הנקראת "משפחתון". על כל משפחתון מופקדים זוג הורי-בית המלווים מקצועית על ידי עו"ס קליני, אליהם מתלווה מדריך נוסף, שתפקידם להעניק לילדים בית חם ואוהב, והוואי משפחתי תקין. המודל מאפשר חיים ביתיים משפחתיים, לצד ובדגש על שילוב הלימודים בקהילה, בכדי לתת להם כר נרחב להתפתחות נורמטיבית כמו כל ילד.

ילדי הפנימיה מחולקים ב-6 קבוצות.

מערך טיפולי חינוכי וחברתי

בפנימייה ישנו מערך טיפול נרחב הכולל: פסיכיאטר, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מטפלים באמצעות בעלי חיים, אומנות ונגינה, וכן קבוצות טיפוליות שונות. כל חניך מקבל טיפול פרטני על ידי הצוות המקצועי.

הפנימייה מפעילה מערך חינוך המשבץ ודואג לכל העניינים הלימודיים, ובכלל זה: תוכניות העשרה ולמידה, מערך חוגים רחב המסייע ועוזר במוטוריקה, פיתוח חשיבה, כושר גופני, כישורי חיים, העצמה אישית, הקניית ביטחון וחדוות יצירה.

חיי החברה בקרית הילד מתאפיינים בפעילויות טיולים, מסיבות ותרבות, בר מצוות, כינוסים ועוד. כל אירוע וחג מקבל מימד חווייתי רוחני וערכי ראוי, מתוך מטרה לייצר זמן איכות וכלי לגיבוש הקבוצות, כמו גם יצירת אינטראקציה חברתית בין הקבוצות ובתוך כל קבוצה וקבוצה.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0