שבלול קינמון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שבלול קינמון
Kanelbulle
Kanelbulle.jpg

שבלול קינמון או קנלבולהשוודית: Kanelbulle; שניתן לתרגם גם כ"לחמניית קינמון") הוא מאפה המגיע משוודיה, אך קיים גם בשאר צפון אירופה, באלזס-מוזל תחת השם Schäggekueche ומוכר באמריקה הצפונית בשם לחמניות קינמון. היא הייתה פופולרית בשנות ה-20 תחת השם "מגולגלת קינמון" (roulé à la cannelle).[1]

מאפיינים

שבלולי הקינמון הוצגו כאשר זמינות המרכיבים עלתה לאחר מלחמת העולם הראשונה. המרכיבים הם בעיקר קמח חיטה, חלב, שמרים, סוכר וחמאה או מרגרינה. לעיתים קרובות ניתן למצוא אותן עשויות עם תערובת תבליני הל. המילוי מורכב לרוב מחמאה או מרגרינה, סוכר, תבלינים, במיוחד קינמון. על צורת השבלול מברישים בביצה טרופה ומפזרים עליו סוכר גרוס גס (גרגירים גדולים, קשים, פחות שקופים, ונמסים רק בטמפרטורות גבוהות יותר, ולכן עמידים לאפייה). סוכר זה מיוצר בדרך כלל על ידי ריסוק גושי סוכר.[2]

הצורה של ה"שבלול" לרוב עגולה. מקובל להניח לפני האפייה את המאפים המעוגלים הקטנים בנייר מקופל, בו תופחים ונאפים בתנור לאחר מכן. בשוודיה, הבריוש הטיפוסי הזה פופולרי מאוד ולא נדיר ששוודים מתכנסים יחד כדי לחלוק רגע חברתי (נקרא פיקה בתרבות השוודית) סביב קפה המוגש עם קנלבולה.

בשנת 1999 הקימה מועצת האפייה הביתית (Hembakningsrådet) את יום שבלול הקינמון (Kanelbullens dag). בכל שנה בשוודיה הוא נחגג ב-4 באוקטובר.

בשנת 2013, האיחוד האירופי איים לאסור על קנלבולר בשל כמות הקומרין, חומר טבעי הקיים בקינמון סיני, שקיים במאפה שחרג לעיתים קרובות מהגבול שנקבע של 15מ"ג לקילו קינמון.[3]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שבלול קינמון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ G, Mathilde (2021-10-04). "Kanelbullens dag : où dégustez la célèbre pâtisserie ? Édition 2021 ⋆ La Suède en kit". La Suède en kit (בצרפתית). נבדק ב-2023-02-06.
  2. ^ "Kanelbullar, les brioches à la cannelle | Visit Sweden". visitsweden.fr (בצרפתית). נבדק ב-2019-04-16.
  3. ^ Mikey Smith. "Danish pastries under threat as European Union threatens to BAN cinnamon rolls". mirror.co.uk (באנגלית).
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0