שומן מן החי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שומנים ושמנים מהחי הם ליפידים שמקורם בבעלי חיים. שמנים הם נוזליים בטמפרטורת החדר, והשומנים מוצקים. למרות שניתן להפיק שומנים ושמנים מבעלי חיים רבים, לרוב מפיקים אותם מרקמות מעובדות של חיות משק כמו חזירים, תרנגולות ופרות.

לשומנים מסוימים, כגון שומן אווז, יש נקודת עשן גבוהה יותר מאשר שומנים אחרים מהחי, אך נקודת העשן שלהם עדיין יותר נמוכה משל שמנים צמחיים רבים כגון שמן זית.[1]

שימושים קולינריים

שומנים ושמנים מהחי נצרכים ישירות, או בעקיפין כמרכיבים במזון. השמנים משרתים מספר מטרות בהכנת האוכל:

  • לתת למאפה מרקם פירורי
  • לגרום למרכיבים לא להיצמד/להידבק
  • לשנות/להוסיף טעם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שומן מן החי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ The Goose Fat Information Service, Goosefat.co.uk, 2012-03-19, נבדק ב-2012-03-19
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0