שישליק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Shashlik.jpg

שישליק הוא שיפוד בשר צלוי. השיפוד יכול לכלול אך ורק בשר, אך ורק שומן או שילוב של בשר, שומן וירקות כגון פלפל, בצל ועגבניות.

השישליק הוא סוג של שישקבב פופולרי ברחבי ברית המועצות לשעבר, חלקים של מזרח אירופה, מונגוליה, איראן וישראל. במקור, שישליק נעשה מבשר כבש, אולם במקומות מסוימים הוא עשוי גם מבשר חזיר או מבשר בקר, בהתאם להעדפות המקומיות, חקיקה דתית וכדומה. בשר שישליק (בניגוד לצורות אחרות של שישקבב) לרוב מושרה למשך לילה במרינדה חומצית, כמו יין יבש וחומץ, או מיץ חמצמץ של פירות או ירקות, עם תוספת של עשבי תיבול ותבלינים. תוספת מקובלת בכמה מדינות היא לחם, אורז או ירקות.

מאכל זה נפוץ יותר בדרום-מערב אסיה ונמכר על ידי רוכלי-רחוב אשר צולים את השיפודים מעל לעץ בוער או פחמים.

שישליק נצלה בדרך כלל על מנגל.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שישליק בוויקישיתוף
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0