שמן אובליפיחה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

שמן אובליפיחה נגזר מפירות וזרעי הצמחים בקבוצה של מינים של הסוג Hippophae, הנפוץ ביותר מהם הוא Hippophae rhamnoides. מאחר שמינים השייכים לסוג זה צוברים שומנים ב mesocarp (החלק הבשרני של הפרי), השמן יכול להיות מופק גם מזרעי הפרי וגם מבשר הפרי. שמן זה  משמש במוצרי קוסמטיקה ומוצרים לעור.

Dahlia redoute.JPG ערך זה הוא קצרמר בנושא בוטניקה. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.