ת'ום

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ת'ום

תוּם או תוּמיהערבית לבנטינית: ْتُوم – שום) הוא רוטב שום המצוי בשימוש בלבנט. בדומה לאיולי פרובאנס, ישנן וריאציות רבות המכילות שום, מלח, שמן זית או שמן צמחי, ומיץ לימון, שמועכים אותו באופן מסורתי באמצעות עלי ומכתש מעץ.[1] יש גם וריאציות פופולרית במקומות רבים, כגון העיירה זע'רתא, בלבנון, שם מוסיפים נענע.[2]

שימושים

סלסת תוּם (רוטב שום) משמשת כמטבל, במיוחד עם צ'יפס, עוף וארטישוק, ובכריכי לבנטין, במיוחד כאלה המכילים עוף. הרוטב מוגש בדרך כלל עם מנות עוף בגריל.

הערות שוליים

  1. ^ Sahaj108. "Toum". Allrecipes.com. נבדק ב-1 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Saad Fayed. "Toum Lebanese Dipping Sauce – Recipe". About.com Food. נבדק ב-1 במרץ 2015. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0