ערד ניר
שגיאות פרמטריות בתבנית:אישיות תקשורת
פרמטרים [ שנות פעילות ] לא מופיעים בהגדרת התבנית
![]() | |
עיסוק | מגיש חדשות ועיתונאי |
---|
ערד ניר (נולד ב-5 בפברואר 1962) הוא עיתונאי, מגיש, כתב, ומנחה טלוויזיה ישראלי. עורך חדשות החוץ של חברת החדשות משנת 1994.
ביוגרפיה
נולד בשם ערד הלבר בחיפה, גדל והתחנך באשדוד. בנערותו למד ב"תיכון מקיף ג' אשדוד" והיה ממקימי "רדיו ההפסקות" של התיכון. בנערותו למד והגיע לשליטה בשפה הבינלאומית אספרנטו[1]. וטרינר בהכשרתו.
קריירה

ניר החל את דרכו העיתונאית בגלי צה"ל ונמנה עם מייסדי ערוץ 2, ומשמש כעורך חדשות החוץ של חברת החדשות משנת 1994 (בהתחלה בערוץ 2 ובהמשך בקשת 12 וברשת 13).
במסגרת תפקידו כעורך חדשות החוץ של חברת החדשות של ערוץ 2 היה ניר מופקד על מספר שידורים בולטים ובהם שידור השבעת נלסון מנדלה, כניסת המילניום החדש בשנת 2000 מניו זילנד, התרסקות המעבורת קולומביה מעל שמי טקסס בשנת 2003 (אז היה השדר היחיד בעולם ששידר מהמקום בשידור חי[2]), מערכות הבחירות בארצות הברית משנת 1996 ועד 2012, בטורקיה בשנת 2007, וטקס האשכבה של נלסון מנדלה בשנת 2013.
בין הראיונות הבולטים שערך היו הראיון עם נשיא טורקיה לשעבר סולימאן דמירל בשנת 1999 לאחר רעידת האדמה הגדולה בטורקיה וראיון עם רג'פ טאיפ ארדואן מיד לאחר כניסתו לתפקיד ראש ממשלת טורקיה, בשנת 2003. ראיין גם את הנשיא לשעבר עבדוללה גול, ראש הממשלה אחמט דווטאולו וסגן ראש הממשלה בולנט ארינץ' ועוד אישים בצמרת הממשל הטורקי. כמו כן ראיין בעבר את קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, מזכירת המדינה האמריקאית קונדוליסה רייס וראש ממשלת צרפת מנואל ואלס לפני ביקורו בישראל ב-2016.
ניר הגיש את מהדורת חדשות סוף השבוע של הערוץ משנת 1998 עד שנת 2001 ולאחר מכן את התוכנית "סדר עולמי", תוכנית חדשות החוץ של ערוץ 2.
בשנת 2010 יצא לאור ספרו "המסעדה הגדולה בעולם" (הוצאת אריה ניר), שהוא סיור קולינרי במסעדות ובשוקי איסטנבול, כולל מתכונים.
ניר מלמד עיתונות וטלוויזיה במרכז הבינתחומי הרצליה ובמכללת נתניה.
חיים אישיים
ניר חי עם רעייתו ושני ילדיו בתל אביב.
קישורים חיצוניים
- ערד ניר, באתר מאקו, 5 במאי 2009
ערד ניר, שימוש בנרטיב אנטישמי בתקשורת העולמית ככלי לניגוח פוליטי - וידאו, באתר הערוץ האקדמי, 30 באפריל 2008
- מיכל פלטי, עכבר העיר אונליין, ערד ניר בסיפור אהבה קולינרי עם איסטנבול, באתר הארץ, 09 במרץ 2010
יאיר טוקר, כיכר השבת,עונש מוות לראש הממשלה? ערד ניר אהב, 20 בספטמבר 2019
הערות שוליים
שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה
שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ] ערד ניר26358711