אבי קונפורטי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־04:46, 27 באוקטובר 2020 מאת ספרא (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:שף

פרמטרים [ מסעדות ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

אבי קונפורטי
לידה 1967 (גיל: 58 בערך)
סגנון בישול אסייתי אותנטי עם קריצה מערבית
טלוויזיה "השף הבריא" (ערוץ 10)
"קרב סכינים" (ערוץ 10)

אבי קונפורטי (נולד ב-1967) הוא שף ישראלי ובעלים-שותף במסעדות "צפרה", "טופולופומפו" ורשת המסעדות "זוזוברה" ו"מוזס".

ביוגרפיה

קונפורטי הוא שף אוטודידקט. את הסטאז' הראשון שלו התחיל אחרי הצבא כמכין קינוחים במסעדות: "שלייקס", "באובב" ו"פרננדל". ואת הקריירה המקצועית עשה בתור מנהל מזון ומשקאות במלון "The Palmer House Hilton" בשיקגו, זאת לאחר לימודי "מנהל בתי מלון" מאוניברסיטת נבאדה בלאס וגאס.

בתום לימודיו ושהותו בארצות הברית חזר קונפורטי לישראל ופתח בשנת 1997, יחד עם ארי ויורם ירזין, את מסעדת "צ'ימיצ'נגה" - מסעדה מקסיקנית בנוסח סנטה פה בתל אביב. בהמשך הובילה שותפות זו להקמתה של רשת מסעדות "זוזוברה" – בר אטריות אסיאתי, ושל מסעדת "מוזס" - מטבח אמריקאי עדכני, שנפתחה בשנת 2003 והפכה לרשת ארצית המונה, נכון לינואר 2020, תשעה סניפים בישראל.

בשנת 2007 מכר קונפורטי את מסעדת "צ'ימיצ'נגה" (שנסגרה בעקבות שרפה לאחר ארבעה חודשים) ופתח, יחד עם שותפותיו לדרך יעל אורי ארנשטיין וענת בן-טובים לאופר, את מסעדת "צפרה" בסמוך.

בשנת 2008 מסעדת "צפרה" הוכתרה ידי מגזין העיצוב והלייף-סטייל Wallpaper כאחת משלוש המסעדות בעלות העיצוב היפה ביותר בעולם.

קונפורטי כיכב בתוכנית "השף הבריא" בערוץ 10, וכשופט בתוכנית קרב סכינים (של ערוץ 10) יחד עם הילה אלפרט וחיים כהן.

מתכוניו שובצו בספר הבישול "האוצר של על השולחן", ספר המתיימר להכיל את 400 המתכונים הטובים ביותר בישראל, בהוצאת על השולחן.

קונפורטי הושפע מהשף מרק מילר.

באוקטובר 2013 נפתחה טופולפומפו, מסעדת גריל אסייתי, בשדרות ההשכלה, תל אביב.[1]

על קונפורטי ישנה ביקורת שבמסעדותיו מגישים לסועדים מנות יקרות מבלי ליידע אותם.[2]

ביולי 2013 הגישה לקוחה בשם נטלי סווירי תביעה כנגד המסעדה לאחר שגילתה הגשה שיטתית של חזיר במנות בשר העגל במסעדה.[3] התיק לא הגיע להכרעה, כיוון שהצדדים הגיעו לפשרה שכללה פיצוי בסך 3 מיליון שקלים ללקוחות המסעדה בצורת מנות ראשונות שיינתנו ללקוחות ללא תשלום, במה שחלק טענו כצעד פרסומי אשר אינו מזיק אלא אף תורם למסעדה.[4]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
אבי קונפורטי29296028