מוחיטו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:56, 19 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (גרסה אחת יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית: ראה רשימת התורמים)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מוחיטו - Mojito
מוחיטו
נתונים
מרכיבים 40 מ"ל רום, 30 מ"ל מיץ ליים, 3 גבעולי נענע, 2 כפיות סוכר חום
כוס כוס הייבול
קישוט גבעול נענע
הערות ניתן להכין עם סודה

מוחיטוספרדית: Mojito) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מרום בהיר, קרח, ליים, נענע וסוכר חום.

את הליים יש לחתוך לקוביות, לגרוס קרח במגרסת קרח, להוסיף 3 גבעולי נענע ולמעוך את הכל בתוך שייקר למשך כדקה. יש להוסיף 40 מ"ל רום לבן, 30 מ"ל מיץ ליים ו-2 כפיות סוכר חום ולמעוך כדקה נוספת. את כל המרכיבים יש למזוג לכוס היי בול, להוסיף סטירר וקשית ולקשט בגבעול נענע.

מקור

מוחיטו הוא קוקטייל קובני קלאסי. למוחיטו יש גרסה קדומה מן המאה ה-16 במשקה הנקרא אל דראקו שהוכן לכבודו של פרנסיס דרייק ממשקה שנקרא אטפיה שהוא גלגולו הקודם של הרום של ימינו.

גרסאות

ישנן כמה גרסאות פופולריות למשקה הזה, בחלקן מוסיפים מי סודה או ספרייט.

אזכורים במדיה

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מוחיטו בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0