ארוחת בוקר קונטיננטלית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־07:11, 28 באוגוסט 2019 מאת מוטיאל (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – "לעתים" ב־"לעיתים")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ארוחת בוקר קונטיננטלית הכוללת מיץ, שוקו, לחמניות, קרואסון וריבות

ארוחת בוקר קונטיננטלית היא ארוחת בוקר נפוצה בעיקר בבתי מלון באירופה אך גם בצפון אמריקה ובמקומות נוספים בעולם. שמה נובע מהתפיסה האנגלית של אירופה כיבשת ("קונטיננט") בניגוד לאי הבריטי, ואת הארוחה האירופאית כאנטיתיזה לארוחת הבוקר האנגלית.

הארוחה הקונטיננטלית היא ארוחה קלה, הכוללת קפה בחלב (לרוב קפוצ'ינו או קפה לאטה) או שוקו, מיץ, דברי מאפה כגון קלי, קרואסון ובריוש, לעיתים עם מילוי מתוק כמו ריבה, שוקולד או קצפת. לארוחה בסיסית זו נוספים לעיתים בשרים קרים פרוסים כמו סלמי ושינקן, דגני בוקר או יוגורט. ישנם בתי מלון, בעיקר בסקנדינביה, המוסיפים גם פירות, גבינות וביצה מבושלת או מקושקשת.

קישורים חיצוניים


ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.