קפיר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־03:58, 2 בספטמבר 2019 מאת דויד (שיחה | תרומות) (החלפת טקסט – " מאוד " ב־" מאד ")
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גרגרי קפיר

קֵפִיר הוא משקה חלב שמקורו בקווקז ומופק בתסיסה חיידקית.

מבנהו של הקפיר

גרעיני קפיר הם צירוף של חיידקים פרוביוטיים ושמרים במטריצה של חלבונים, ליפידם וסוכרים. הצירוף המדויק של חיידקים ושמרים משתנה מתערובת לתערובת. המשקה שנוצר הוא מוגז קלות וקצת אלכוהולי.

כדי להבטיח אחידות, במוצרים מסחריים משתמשים באבקת בסיס במקום בגרעינים. עם זאת, אבקה אינה יוצרת גרעיני גיבוש או ממשיכה לצמוח ללא סוף.

את חיידקי הקפיר מגדלים בחלב[1] (בעיקר חלב פרה או עז הבית) למשך יום או יותר בטמפרטורת החדר. התוצאה דומה מאד ליוגורט.

קפיר מים הוא קפיר שגודל במים עם סוכר, פירות יבשים (כמו תאנים למשל) ומיץ לימון, גם כן למשך יום או יותר בטמפרטורת החדר. ישנם גם קפירים שמכינים בנוזלים אחרים.

בצ'ילה משקה זה מכונה "Yoghurt de Pajaritos".

בשל כמות האלכוהול הנמוכה בקפיר, הרוסים משתמשים בו לטיפול בחמרמורת ("האנג אובר").

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קפיר בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. נוסו אף נוזלים אחרים כגון: חלב סויה ומי אורז אך נצפה כי המומלץ ביותר הוא חלב

הבהרה: המידע במכלול נועד להעשרה בלבד ואינו מהווה יעוץ רפואי.