Midjourney

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Midjourney
Midjourney
"יונה מכנית" שנוצרה בעזרת גרסה 4 של אלגוריתם Midjourney
"יונה מכנית" שנוצרה בעזרת גרסה 4 של אלגוריתם Midjourney
מפתח Midjourney
מחזור חיים 12 ביולי 2022 – הווה

Midjourney היא מעבדת מחקר עצמאית שמייצרת תוכנת בינה מלאכותית תחת אותו שם. התוכנה יוצרת תמונות מתיאורים טקסטואליים, בדומה לאתרים כגון DALL-E של חברת OpenAI ובדומה ל-Stable Diffusion המפורסם כקוד פתוח.[1]

הכלי פורסם ב-12 ביולי 2022 בגרסת בטא פתוחה.[2] והשימוש בו נעשה כרגע באמצעות פקודות לבוט בדיסקורד. Midjourney מנוהל על ידי דייוויד הולץ, שהיה שותף להקמת Leap Motion.

היסטוריה

Midjourney אפשרה את השימוש במערכת לראשונה בגרסת בטא פתוחה ב-12 ביולי 2022.

החברה עובדת על שיפור האלגוריתמים, ומוציאה גרסאות חדשות מדי כמה חודשים. גרסה 2 שהייתה גרסת בטא שאינה מפורסמת לציבור של האלגוריתם הושקה באפריל 2022[3] וגרסה 3 ביולי. ב-10 בנובמבר 2022 שוחררה למשתמשים איטרציית האלפא של גרסה 4.[4]

פונקציונליות

נכון לינואר 2023, ניתן לגשת ל-Midjourney רק דרך בוט בשרת הדיסקורד הרשמי שלו, על ידי שליחת הודעות ישירה לבוט, או על ידי הזמנת הבוט לשרת של צד שלישי. כדי ליצור תמונות, משתמשים היוצרים בפקודה /imagine ומקלידים את היצירה הרצויה.

שימושים

אפלטון רואה את העולם במשקפי VR, נוצר באמצעות MidJourney

המייסד דייוויד הולץ אמר שמבחינתו חלק גדול מלקוחותיו הם אמנים, ובניגוד לדעה הרווחת הוא לא רואה בהם מתחרים של Midjourney.

הולץ אמר ל-The Register שאמנים משתמשים ב-Midjourney ליצירת אב טיפוס מהיר של רעיונות אמנותיים כדי להראות ללקוחות את הרעיון לפני שהם מתחילים לעבוד עליו בעצמם.[5]

מספר אמנים האשימו את Midjourney שבעצם הווייתו הוא יוצר הפחתה בערך של יצירה מקורית.[6]

תעשיית הפרסום מיהרה לאמץ כלי בינה מלאכותית כמו Midjourney, DALL-E ו- Stable Diffusion. הכלים, מאפשרים למפרסמים ליצור תוכן מקורי ולערוך סיעור מוחות במהירות ומספקים הזדמנויות חדשות כיצירת מודעות מותאמות אישית, דרך חדשה ליצור אפקטים מיוחדים, או אפילו להפוך את הפרסום במסחר אלקטרוני ליעיל יותר ומותאם לגיל הצופה.

פרסומים ושימוש בMidjourney

התוכנה שימשה את המגזין הבריטי The Economist ליצירת השער הקדמי של גיליון ביוני 2022.[7] [8]

באיטליה, העיתון המוביל Corriere della Sera פרסם קומיקס שנוצר עם Midjourney על ידי הסופר Vanni Santoni באוגוסט 2022. [9]

צ'רלי וורזל השתמש ב-Midjourney כדי ליצור שתי תמונות של אלכס ג'ונס עבור הניוזלטר של ורזל באטלנטיק, אך וורזל אמר שהשימוש בתוכנה היה "טעות".[10]

באוגוסט 2022 שודר פרק של "השבוע שעבר עם ג'ון אוליבר" שכלל קטע בן 10 דקות על Midjourney.[11][12]

תמונת Midjourney בשם Théâtre d'Opéra Spatial זכתה במקום הראשון בתחרות האמנות הדיגיטלית ביריד מדינת קולורדו 2022.

ג'ייסון אלן, שכתב את התיאור שהוביל את Midjourney ליצור את התמונה, הדפיס את התמונה על קנבס והכניס אותה לתחרות באמצעות השם "ג'ייסון מ. אלן דרך מידג'ורני".[6]

אלן לא התנצל, והתעקש שתמונתו עולה בקנה אחד עם חוקי התחרות. שני שופטי הקטגוריה לא היו מודעים לכך ש-Midjourney משתמשת בבינה מלאכותית כדי ליצור תמונות, אף על פי שלאחר מכן אמרו שגם אם הם היו יודעים זאת, הם היו מעניקים לאלן את הפרס בכל מקרה.[13]

בדצמבר 2022, נעשה שימוש ב-Midjourney ליצירת ספר ילדים. הספר, שכותרתו אליס וניצוץ, מציגה נערה צעירה שבונה רובוט שמפתח מודעות. היוצר, אמאר רישי, בילה שעות בשינוי ההנחיות של Midjourney, ודחה מאות תוצאות שנוצרו כדי לבחור בסופו של דבר 13 איורים לספר. גם המוצר וגם התהליך עוררו ביקורת: "הבעיה העיקרית... היא שהוא הוכשר מעבודות של אמנים. אלו היצירות שלנו, הסגנונות הייחודיים שלנו שיצרנו, שלא הסכמנו להשתמש בהם", כתב אחד האמנים. [14]

ראו גם

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא Midjourney בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Huge “foundation models” are turbo-charging AI progress, The Economist, ‏6 במאי 2022
  2. ^ הכרזת השקת גרסת בטא פתוחה של Midjourney בערוץ הטוויטר הרשמי של החברה
  3. ^ ציוץ של Midjourney על תחילת ניסוי גרסה 2
  4. ^ "Midjourney v4 greatly improves the award-winning image creation AI". TechSpot (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2022-11-17.
  5. ^ Claburn, Thomas (1 באוגוסט 2022). "Holz, founder of AI art service Midjourney, on future images". The Register (באנגלית). נבדק ב-5 בספטמבר 2022. {{cite news}}: (עזרה)
  6. ^ 6.0 6.1 An AI-Generated Artwork Won First Place at a State Fair Fine Arts Competition, and Artists Are Pissed באתר vice(באנגלית)
  7. ^ "How a computer designed this week's cover". The Economist. נבדק ב-26 ביוני 2022. {{cite news}}: (עזרה)
  8. ^ Liu, Gloria (21 ביוני 2022). "DALL-E 2 Made Its First Magazine Cover". Cosmopolitan. נבדק ב-26 ביוני 2022. {{cite web}}: (עזרה)
  9. ^ "Su «La Lettura», Highsmith inedita e le città che mutano". Corriere della Sera.
  10. ^ "I Went Viral in the Bad Way". Galaxy Brain (באנגלית). 2022-08-17. נבדק ב-2022-08-31.
  11. ^ SFGATE, Dan Gentile (16 באוגוסט 2022). "John Oliver is weirdly popular on this SF-based AI image app". SFGATE. נבדק ב-31 באוגוסט 2022. {{cite news}}: (עזרה)
  12. ^ Brathwaite, Lester Fabian (29 באוגוסט 2022). "John Oliver marries a cabbage in ceremony officiated by Steve Buscemi on 'Last Week Tonight'". EW.com (באנגלית). נבדק ב-31 באוגוסט 2022. {{cite news}}: (עזרה)
  13. ^ Roose, Kevin (2 בספטמבר 2022). "An A.I.-Generated Picture Won an Art Prize. Artists Aren't Happy". The New York Times. נבדק ב-2 בספטמבר 2022. {{cite news}}: (עזרה)
  14. ^ Stokel-Walker, Chris (13 בדצמבר 2022). "A Tech Worker Is Selling A Children's Book He Made Using AI. Professional Illustrators Are Pissed". BuzzFeed News. נבדק ב-19 בדצמבר 2022. {{cite web}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0