MuSAR

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
MuSAR
איור של הגשושית MuSAR
איור של הגשושית MuSAR
מידע כללי
סוכנות חלל נאס"א
יצרן התעשייה האווירית, נורת'רופ גרומן
תאריך שיגור לא שוגר
משימה
סוג משימה גשושית מחקר לנוגה
לוויין של נוגה

MuSAR (ראשי תיבות באנגלית של Mapping using Synthetic Aperture Radar) היא הצעה לגשושית מחקר לנוגה, המבוססת על הלוויין הישראלי טכסאר. ההצעה הוגשה במכרז של סוכנות החלל האמריקנית נאס"א, במסגרת תוכנית דיסקברי,[1] ואם הייתה נבחרת, הייתה צפויה להיות משוגרת לחלל בשנת 2015.

ההצעה התבססה על הלווין טכסאר שייוצר על ידי התעשייה האווירית לישראל, ומאיץ שייוצר על ידי נורת'רופ גראומן לשם כניסה למסלול סביב נוגה.[2]

הלווין טכסאר היה אמור לעבור מספר שינויים על מנת להתאימו למשימה: שינוי במערכות התקשורת, הארכת הפנלים הסולאריים והוספת מאיץ לצורך כניסה למסלול סביב נוגה.

ההצעה לגשושית מחקר זו הוגשה לנאס"א במשותף על ידי התעשייה האווירית לישראל וחברת נורת'רופ גרומן, והתקדמה בתחרות לשלבים האחרונים.[2] אם היו זוכים בתוכנית, הפרויקט המדובר היה בסדר גודל של 400 מיליון דולר.[3]

הגשושית הייתה אמורה להיות מצוידת במטעד מכ"ם מִפְתָּח סינתטי הפועל בתחום ה־X. יכולותיו של המכ"ם מאפשרות מיפוי נוגה ברזולוציה מיטבית של 1 מטר, הטובה פי מאה מהגשושית האמריקנית מגלן שמיפתה את נוגה בתחילת שנות ה-90 של המאה ה-20.

התוכנית לא יצאה לבסוף אל הפועל.

הערות שוליים

  1. ^ Sharon Udasin (12 בנובמבר 2012). "Israel a leader in some areas of space exploration". The Jerusalem post. נבדק ב-8 בינואר 2021. {{cite news}}: (עזרה)
  2. ^ 2.0 2.1 Barbara Opall-Rome (7 בפברואר 2011). "Israelis Tout Proposal for NASA's Discovery Program". נבדק ב-8 בינואר 2021. {{cite web}}: (עזרה)
  3. ^ החלל בישראל, משבר או הזדמנות, כנס מס' 51, סדנת יובל נאמן, צבי קפלן, שיתופי פעולה בינלאומיים בחלל כמנוף לעצמה והתעצמות, עמוד 50


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0