Perfect Day (חברה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית חברה מסחרית ריקה. Perfect Day היא חברת הזנק בתחום טכנולוגיית המזון שבסיסה בברקלי (קליפורניה). החברה פיתחה תהליכי ייצור של חלבוני חלב, בעיקר קזאין ומי גבינה, באמצעות תסיסה מיקרוביוטית, במיוחד מפטריות בביוריאקטורים, במקום מיצוי מחלב פרה.

שם החברה מבוסס על השיר Perfect Day של לו ריד[1].

נכון ליוני 2022, Perfect Day היא החברה היחידה שמשווקת מוצרים המבוססים על תחליף לחלבוני חלב המיוצרים בפרמנטציה מדויקת[2].

היסטוריה

החברה נוסדה על ידי אישה דטאר (אנ') ושני יזמים נוספים בשנת 2014, בעזרת קרן הון סיכון שהעניקה להם מימון ראשוני וגישה למעבדת ביוטכנולוגיה. החברה נקראה בתחילה "מוּפְרִי" ("Muufri", משחק מילים על מוצרי חלב ללא חלב פרה) ובשנת 2016 הוחלף שם החברה ל-Perfect Day.

החברה פיתחה מוצרי חלב צמחי, בהם גבינות ויוגורטים, שנמכרו ישירות לצרכנים. בשנת 2017 שינתה אסטרטגיה עסקית והפכה בעיקר לחברת B2B המספקת חלבונים מן הצומח ליצרני מזון, המשלבים אותם בפסי הייצור של מוצריהם, בהם מיונז, חטיפי חלבון, תרכובת מזון לתינוקות ועוגיות[3].

במהלך השנים הורחב דירקטוריון החברה, ובין השאר הצטרפו אליו בוב אייגר, מנכ"ל חברת וולט דיסני, ונציג של טמסק אחזקות. החברה גייסה כספים למימון פעילותה ממקורות מגוונים, במספר סבבי גיוס. עד אוקטובר 2020 החברה גייסה כ-360 מיליון דולר[4].

מוצרי החברה

בשנת 2019 ייצרה החברה גלידה מן הצומח במהדורה מצומצמת בת 1,000 אריזות של 3 ליטר, שנמכרו דרך אתר האינטרנט של החברה במחיר של 60 דולר ליחידה. המלאי אזל בתוך מספר שעות.

החל משנת 2020 החברה משווקת את מוצריה באמצעות חברת Urgent, בהם מותג הגלידה הטבעונית "Brave Robot"[5]. מנובמבר 2020 יצרניות גלידה נוספות בארצות הברית החלו לייצר גלידה טבעונית בשילוב רכיבים של Perfect Day, בהן החברות Graeter's ו-Smitten.

בספטמבר 2021 החלה Perfect Day לשווק גבינת שמנת מן הצומח בשם "Modern Kitchen" וכן אבקת חלבון טבעונית המיועדת לספורטאים בשם "California Performance".

בשנת 2022 החל להימכר משקה חלב צמחי בשם "Bored Cow" בטעמי שוקולד, וניל ותות שדה, על בסיס רכיבי חלבון של Perfect Day.

טכנולוגיה

הפקת חלבוני מי גבינה וקזאין ממקור צמחי מתבצעת באמצעות תהליכי הנדסת ביוטכנולוגיה שבהם נעשה ריצוף DNA במיקרוביוטה כך שתרביות החיידקים מייצרות חלבונים הדומים ככל האפשר לחלבוני חלב, תוך שימוש ב-DNA רקומביננטי. תרביות החיידקים גדלות במכלי תסיסה על מצע פחממתי מן הצומח, כגון סירופ תירס. החלבון שנוצר מופרד מתרבית התאים ומיובש לאבקה. לאחר מכן משלבים אותו בתהליכי ייצור מזון המכילים בדרך כלל חלבוני חלב פרה.

ייצור חלבונים באמצעות DNA רקומביננטי מקובל בתעשיית המזון, בין השאר לייצור אנזים הגבנה והם.

מספר חברות הזנק משתמשות בתהליכים דומים לייצור חלבוני חלב, בהן חברת New Culture מניו זילנד, Formo מגרמניה ורימילק מישראל[6].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0