לדלג לתוכן

נושא בדף שיחה:פולמוס הרמח"ל/ארכיון

מהללאל (שיחהתרומות)

שמש מרפא אני בהחלט מודה שאת כל התוכן בערך שאבתי מאגרות הרמח"ל פשוט כי זה הספר היחיד שעמד לפני, אם כי יש להזכיר שהספר הנ"ל כולל לאו דווקא את האגרות של הרמח"ל אלא גם את כל האגרות שנכתבו סביב דמותו והפולמוס שהיא עוררה.

ובנוגע להערתך השניה, בדבר גדולי העולם שהיו בצד השני: אני חושב שקשה למצוא דוגמא מובהקת יותר של מחלוקת שבפרספקטיבה של זמן ניתן להבין ולהסכים עם שני הצדדים. הרמח"ל - פשוט צדק. והמתנגדים לו - עשו את כל מה שאדם נורמלי היה עושה והיה אמור לעשות.

קובנא (שיחהתרומות)
מהללאל (שיחהתרומות)
קובנא (שיחהתרומות)
מהללאל (שיחהתרומות)
שמיה רבה (שיחהתרומות)

להלל, קובנא, אשמח אם מישהו מכם יואיל בטובו לשלוח לי את הפרק המדובר בספר 'ספר וסייף', ל-shmeyhrabogmail.com. תודה רבה ויישר כח

להלל (שיחהתרומות)

שלחתי

שמיה רבה (שיחהתרומות)

אינני רוצה להטריח, אבל אני לא רואה את זה, גם לא בספאם, תוכל לוודא שזה באמת נשלח?

שמיה רבה (שיחהתרומות)

הסתדרתי ב"ה, שכויח עכ"פ על הרצון הטוב.

צופה מהצד (שיחהתרומות)
שמיה רבה (שיחהתרומות)

אתה לא צריך להתחבא, כמו שאני לא הסתתרתי.

איסתרק (שיחהתרומות)

גם אני אשמח לקבל. תודה.

אגב, על איזו מהדורה של אגרות הרמח"ל מדובר? הבנתי שלא זו.

שמיה רבה (שיחהתרומות)

הערך מתבסס על המהדורה של הרב מרדכי שריקי, שמבוססת בעיקרה על הספר של גינצבורג (זה שקישרת אליו בתגובתך) בלי כל מיני דברים שלדעת הרב שריקי מהווים אי־כבוד כלפי רמח"ל.