אוקטודוניים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןאוקטודוניים
2007-12-09 (20) Degu.JPG
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: מכרסמים
תת־סדרה: דמויי קביה
משפחה: אוקטודוניים
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Octodontidae

אוקטודוניים (שם מדעי: Octodontidae) הם משפחת מכרסמים מתת-סדרת דמויי קביה, וכולם חיים בדרום מערבה של אמריקה הדרומית. המין הידוע ביותר במשפחה הוא חיית המחמד דגו (Octodon degus). הם קרובי משפחתם של הצ'ינצ'ילות.

הם מכרסמים בינוניים באורך 12-20 ס"מ ובעלי פרווה עבה וחומה מלמעלה, ויותר בהירה מלמטה. רובם פעילים בלילה בחבורות, אך חלקם יוצאים גם ביום. בשאר הזמן הם נחים במאורתם הבטוחה מהעולם.

הם אוכלים זרעים, שורשים, עשבים, פקעות, עלים ואף קקטוסים.

הם נפוצים רק בקצוות הדרום-מערביים שלאמריקה הדרומית במדינות: פרו, בוליביה, צ'ילה וארגנטינה.

סוגי האוקטודוניים

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אוקטודוניים בוויקישיתוף


Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0