אריאל הורוביץ (סופר)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אריאל הורוביץ
אריאל הורוביץ, 2017
אריאל הורוביץ, 2017
לידה 28 בנובמבר 1990 (גיל: 33)
ירושלים, ישראל
עיסוק עיתונאי, עורך, מבקר ספרות
פרסים והוקרה

אריאל הורוביץ (נולד ב-28 בנובמבר 1990) הוא עיתונאי, עורך ומבקר ספרות ישראלי.

ביוגרפיה

הורוביץ נולד בירושלים וגדל בשכונת רמות להורים שעלו מארצות הברית בצעירותם. למד בבית הספר היסודי חורב בשכונת קטמון ובישיבה התיכונית חורב בשכונת סנהדריה. בין השנים 2008–2014 למד בישיבת ההסדר פתח תקווה.

כתלמיד תיכון נהג לפרסם טורים פובליציסטיים באתר "וואלה!". ב-2010 החל לעבוד באתר "כיפה", ובהמשך כתב לסירוגין ב"מעריב" וב"הארץ". ב-2012 החל לכתוב בעיתון "מקור ראשון", ובשנה זו אף השתתף בתוכנית הטלוויזיה "חיפוש מתקדם", ששודרה בערוץ 2. בין השנים 2013–2016 היה העורך הראשי של כתב העת "דעות" בהוצאת נאמני תורה ועבודה[1] ובמסגרת זו ערך גיליונות שעסקו בקפיטליזם והחברה הדתית, בפולמוס סביב המקוואות וביחס לאחרים בחברה הדתית, כיום הוא כותב בקביעות ב"מקור ראשון", והוא חבר מערכת "שבת", מוסף ההגות והספרות של העיתון.

הורוביץ הוא בעל תואר ראשון בפילוסופיה ובספרות כללית מהאוניברסיטה העברית בירושלים. ב-2018 החל את לימודיו לתואר השני בחוג לספרות כללית והשוואתית באוניברסיטה העברית, שימש כעוזר הוראה, ובמשך שלוש שנים לימד את הקורס "קריאת טקסטים ביצירות מופת בספרות העולם". ב-2019 השתתף בסמינר הקיץ של המכון לספרות עולם (The Institute for World Literature) באוניברסיטת הרווארד.

ב-2020 זכה הורוביץ במקום שלישי בפרס הרי הרשון לספרות על הרומן "טובי בנינו", שעתיד לראות אור בסוף השנה[2].

הורוביץ נשוי ואב לשניים, מתגורר בירושלים. סבו, ד"ר אדוארד הורוביץ, היה בלשן וחוקר השפה העברית, מחבר הספר "How the Hebrew Language Grew". ממואר שכתב על חוויותיו כסטודנט באוניברסיטה העברית בשנת 1925 תורגם לעברית על ידי הורוביץ ופורסם במלאת שלושים שנים למותו[3]. דודו הוא הרב פרופ' כרמי הורוביץ, חוקר ההיסטוריה האינטלקטואלית של ימי הביניים.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ אריאל הורוביץ יערוך את כתב העת ´דעות´, באתר כיפה, 18 בפברואר 2014
  2. ^ בעבודה - סיירת לאופר, הספרנים - בלוג הספרייה הלאומית, 4 ביוני 2020 - פרק מתוך רומן בכתובים מאת אריאל הורוביץ
  3. ^ ד"ר אדוארד הורוביץ, "קסם של חכמה ירושלמית", בתרגום נכדו, אריאל הורוביץ, בעיתון מקור ראשון, 20 בינואר 2017
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0