לדלג לתוכן

באלליט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
באלליט
بلاليط
מאכלים
סוג קינוח
מטבח אמירתי
מוצא איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות איחוד האמירויות הערביות
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים אטריות

באלליטערבית: بلاليط) הוא קינוח מסורתי שמקורו בחצי האי ערב ונפוץ במדינות המפרץ.[1]

הקינוח מורכב מאטריות ורמיצ'לי שאותן מערבבים עם סוכר, הל, מי ורדים וזעפרן ומבשלים.[2]

נהוג לאכול את הקינוח כשהוא חם, כארוחת בוקר ובליווי חביתה, בצל מטוגן ותפוחי אדמה.[3]

בימי עיד אל-פיטר נחשב המאכל לארוחה הראשונה של היום.

הערות שוליים

  1. Ken Albala, Food Cultures of the World Encyclopedia: [4 Volumes], Bloomsbury Academic, 2011-05-25, מסת"ב 978-0-313-37626-9. (באנגלית)
  2. Dias, Raul (2017-09-16). "Traditional Bahraini breakfast ANATOMIZED by Raul Dias". The Hindu (בIndian English). ISSN 0971-751X. נבדק ב-2025-06-15.
  3. Mike Benayoun, Balaleet, 196 flavors, ‏2014-01-16 (באנגלית)

באלליט41243441Q12198963