באלליט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
באלליט
بلاليط
מאכלים
סוג קינוח
מטבח אמירתי
מוצא איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות איחוד האמירויות הערביות
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים אטריות

באלליטערבית: بلاليط) הוא קינוח מסורתי שמקורו בחצי האי ערב ונפוץ במדינות המפרץ.[1]

הקינוח מורכב מאטריות ורמיצ'לי שאותן מערבבים עם סוכר, הל, מי ורדים וזעפרן ומבשלים.[2]

נהוג לאכול את הקינוח כשהוא חם, כארוחת בוקר ובליווי חביתה, בצל מטוגן ותפוחי אדמה.[3]

בימי עיד אל-פיטר נחשב המאכל לארוחה הראשונה של היום.

הערות שוליים

  1. Ken Albala, Food Cultures of the World Encyclopedia: [4 Volumes], Bloomsbury Academic, 2011-05-25, מסת"ב 978-0-313-37626-9. (באנגלית)
  2. Dias, Raul (2017-09-16). "Traditional Bahraini breakfast ANATOMIZED by Raul Dias". The Hindu (בIndian English). ISSN 0971-751X. נבדק ב-2025-06-15.
  3. Mike Benayoun, Balaleet, 196 flavors, ‏2014-01-16 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

באלליט41243441Q12198963