באלליט
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
![]() | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | קינוח |
מטבח | אמירתי |
מוצא |
![]() |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | אטריות |
באלליט (בערבית: بلاليط) הוא קינוח מסורתי שמקורו בחצי האי ערב ונפוץ במדינות המפרץ.[1]
הקינוח מורכב מאטריות ורמיצ'לי שאותן מערבבים עם סוכר, הל, מי ורדים וזעפרן ומבשלים.[2]
נהוג לאכול את הקינוח כשהוא חם, כארוחת בוקר ובליווי חביתה, בצל מטוגן ותפוחי אדמה.[3]
בימי עיד אל-פיטר נחשב המאכל לארוחה הראשונה של היום.
הערות שוליים
- ↑ Ken Albala, Food Cultures of the World Encyclopedia: [4 Volumes], Bloomsbury Academic, 2011-05-25, מסת"ב 978-0-313-37626-9. (באנגלית)
- ↑ Dias, Raul (2017-09-16). "Traditional Bahraini breakfast ANATOMIZED by Raul Dias". The Hindu (בIndian English). ISSN 0971-751X. נבדק ב-2025-06-15.
- ↑ Mike Benayoun, Balaleet, 196 flavors, 2014-01-16 (באנגלית)
באלליט41243441Q12198963