המטבח האמירתי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
המטבח האמירתי
مطبخ إماراتي
מאכלים
מוצא איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות איחוד האמירויות הערביות

המטבח האמירתיערבית: المطبخ الإماراتي) הוא המטבח הערבי המסורתי של איחוד האמירויות הערביות.

שורשיו של המטבח האמירתי נטועים בתרבות הבדואית והוא מהווה חלק מהמטבח הערבי המזרחי.

המטבח חולק מאפיינים משותפים עם מטבחי המדינות השכנות כמו המטבח העומאני והמטבח הסעודי וכולל גם השפעות ממטבחים מזרח-תיכוניים ואסיאתיים.

מאפיינים עיקריים

המטבח האמירתי מבוסס על בשר, דגים, אורז, דגנים, תמרים, ירקות ופירות קלים לגידול, לצד מוצרי חלב ובעיקר חלב גמלים.

הדיג היה מאז ומעולם מרכיב עיקרי במטבח זה, השימוש בחזיר אסור על פי ההלכה האסלאמית ולכן הוא אינו כלול במאכלי המטבח.

המנות המזוהות ביותר עם המטבח האמירתי הן כבסה (תבשיל אורז ובשר), האריס (דייסת חיטה ובשר), מקלובה (אורז, בשר וירקות) ולוקמס (כדורי בצק מטוגנים).

במטבח האמירתי נעשה שימוש בלימון, ליים, יוגורט מתובל, פירות מקומיים ותמרים מוחמצים. לצד התבשילים מוגשים לעיתים עשבי תיבול, נענע ועלי רוקט.

סוגי בשר

בשר גמל

בשר גמל נצרך בעיקר באירועים חגיגיים ובמועדים מיוחדים. כל חלקי הגמל ראויים לאכילה.

בשר חזיר

בשל האיסור הדתי באסלאם, בשר חזיר אינו נצרך במטבח האמירתי.

בשר בקר

בשר בקר נפוץ, לצד בשר כבש ועוף ומשתמשים בו בעיקר בתבשילים כגון מכבוס וסלונה.

השפעות חיצוניות

המטבח האמירתי עוצב בהשפעת מטבחים ממדינות האזור וממדינות עימן ניהלה איחוד האמירויות קשרי מסחר לאורך ההיסטוריה.

בין ההשפעות הבולטות ניתן למנות את המטבח הפרסי, ההודי, העות'מאני והמטבחים של צפון ומדינות מזרח אפריקה.

שילוב התבלינים האופייני למטבח האמירתי הכולל הל, זעפרן, כורכום, קינמון וציפורן הושפע מהסחר עם הודו ופרס.

קינוחים ומתוקים

מטבח האמירתי כולל מגוון קינוחים המבוססים על תמרים, סולת, סוכר, אגוזים, מי ורדים ומי פריחת הדרים.

בין הקינוחים הנפוצים:

  • לוקיימאט: כדורי בצק מטוגנים המוגשים עם סילאן תמרים.
  • ח'ביסה: תערובת של סולת, חמאה, סוכר ותבלינים.
  • בת'יתה: סולת מעורבבת עם תמרים טחונים, הל וחמאה מזוקקת.

השפעות על מטבחים אחרים

המטבח האמירתי נחשף למטבחים אחרים בעקבות הפיכתה של איחוד האמירויות למוקד בינלאומי של מסחר ותיירות.

במקביל, מרכיבים וטכניקות בישול מקומיות שולבו במטבחים של קהילות מהגרות ובמטבחי מסעדות ברחבי העולם.

לצד מטבחים אסיאתיים ואירופיים המיוצגים באיחוד האמירויות, נפתחו גם מסעדות המתמחות במטבח האמירתי המסורתי.

מאכלים

צמחוני

גבינות

דגים

  • ג'ס'יד
  • סלונה

בשרים

לחמים

  • ראקאק
  • ח'מיר
  • צ'באב

קינוחים

חטיפים

משקאות

שתייה קלה

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא המטבח האמירתי בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

המטבח האמירתי41244200Q5372589