המטבח האמירתי
![]() | |
מאכלים | |
---|---|
מוצא |
![]() |
המטבח האמירתי (בערבית: المطبخ الإماراتي) הוא המטבח הערבי המסורתי של איחוד האמירויות הערביות.
שורשיו של המטבח האמירתי נטועים בתרבות הבדואית והוא מהווה חלק מהמטבח הערבי המזרחי.
המטבח חולק מאפיינים משותפים עם מטבחי המדינות השכנות כמו המטבח העומאני והמטבח הסעודי וכולל גם השפעות ממטבחים מזרח-תיכוניים ואסיאתיים.
מאפיינים עיקריים
המטבח האמירתי מבוסס על בשר, דגים, אורז, דגנים, תמרים, ירקות ופירות קלים לגידול, לצד מוצרי חלב ובעיקר חלב גמלים.
הדיג היה מאז ומעולם מרכיב עיקרי במטבח זה, השימוש בחזיר אסור על פי ההלכה האסלאמית ולכן הוא אינו כלול במאכלי המטבח.
המנות המזוהות ביותר עם המטבח האמירתי הן כבסה (תבשיל אורז ובשר), האריס (דייסת חיטה ובשר), מקלובה (אורז, בשר וירקות) ולוקמס (כדורי בצק מטוגנים).
במטבח האמירתי נעשה שימוש בלימון, ליים, יוגורט מתובל, פירות מקומיים ותמרים מוחמצים. לצד התבשילים מוגשים לעיתים עשבי תיבול, נענע ועלי רוקט.
סוגי בשר
בשר גמל
בשר גמל נצרך בעיקר באירועים חגיגיים ובמועדים מיוחדים. כל חלקי הגמל ראויים לאכילה.
בשר חזיר
בשל האיסור הדתי באסלאם, בשר חזיר אינו נצרך במטבח האמירתי.
בשר בקר
בשר בקר נפוץ, לצד בשר כבש ועוף ומשתמשים בו בעיקר בתבשילים כגון מכבוס וסלונה.
השפעות חיצוניות
המטבח האמירתי עוצב בהשפעת מטבחים ממדינות האזור וממדינות עימן ניהלה איחוד האמירויות קשרי מסחר לאורך ההיסטוריה.
בין ההשפעות הבולטות ניתן למנות את המטבח הפרסי, ההודי, העות'מאני והמטבחים של צפון ומדינות מזרח אפריקה.
שילוב התבלינים האופייני למטבח האמירתי הכולל הל, זעפרן, כורכום, קינמון וציפורן הושפע מהסחר עם הודו ופרס.
קינוחים ומתוקים
מטבח האמירתי כולל מגוון קינוחים המבוססים על תמרים, סולת, סוכר, אגוזים, מי ורדים ומי פריחת הדרים.
בין הקינוחים הנפוצים:
- לוקיימאט: כדורי בצק מטוגנים המוגשים עם סילאן תמרים.
- ח'ביסה: תערובת של סולת, חמאה, סוכר ותבלינים.
- בת'יתה: סולת מעורבבת עם תמרים טחונים, הל וחמאה מזוקקת.
השפעות על מטבחים אחרים
המטבח האמירתי נחשף למטבחים אחרים בעקבות הפיכתה של איחוד האמירויות למוקד בינלאומי של מסחר ותיירות.
במקביל, מרכיבים וטכניקות בישול מקומיות שולבו במטבחים של קהילות מהגרות ובמטבחי מסעדות ברחבי העולם.
לצד מטבחים אסיאתיים ואירופיים המיוצגים באיחוד האמירויות, נפתחו גם מסעדות המתמחות במטבח האמירתי המסורתי.
מאכלים
צמחוני
גבינות
דגים
- ג'ס'יד
- סלונה
בשרים
לחמים
- ראקאק
- ח'מיר
- צ'באב
קינוחים
- לוקמס
- ח'אביס
- חלאוות אל-ג'בן
- באלליט
- בסבוסה
- בת'יתה
- האריס מתוק
חטיפים
- אגוזים קלויים
- פירות יבשים
משקאות
שתייה קלה
- קפה ערביקה
- תה
- מיץ רימונים
- מיץ מנגו
- חלב נאקות
ראו גם
קישורים חיצוניים
אתר האינטרנט הרשמי של פסטיבל האוכל של דובאי
מטבחים בעולם | ||
---|---|---|
אוקיאניה | אוסטרליה • ניו זילנד | |
אירופה | אוסטריה • איסלנד • אירלנד • איטליה • אסטוניה • בלארוס • בולגריה • בלגיה • בריטניה (אנגליה • סקוטלנד) • גרמניה • הונגריה • הולנד • יוון • לוקסמבורג • ספרד • סקנדינביה (דנמרק • נורווגיה • שוודיה) • פולין • פורטוגל • צ'כיה • צרפת • רומניה • רוסיה • שווייץ | |
אמריקה | ארצות הברית • ארגנטינה • ברזיל • האיטי • ונצואלה • מקסיקו • פרו | |
אסיה | אינדונזיה • גאורגיה • הודו • וייטנאם • טורקיה • יפן • קוריאה • ירדן • ישראל • לבנון • מונגוליה • סוריה • סין • סינגפור • עיראק • פיליפינים • פרס • קזחסטן • קטר • תאילנד • תימן | |
אפריקה | אריתראה • אתיופיה • דרום אפריקה • לוב • מדגסקר • מצרים • מרוקו • תוניסיה • גאנה | |
שונות | המטבח היהודי • מטבחי אמריקה הלטינית • המטבח המזרח-תיכוני • המטבח הים-תיכוני • המטבח האסייתי • המטבח ביוון העתיקה • מטבח ימי הביניים |
המטבח האמירתי41244200Q5372589