בירה מלכה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוגו

בירה מלכה היא מבשלת בירת בוטיק ישראלית.

מיוצרת מאז שנת 2006[1] על ידי חברת בירה מלכה בע"מ, במבשלה ביחיעם. המים המשמשים לייצור הבירה נשאבים ברובם ממעיינות נחל געתון הסמוכים.[2] מנכ"ל החברה ומייסד המבשלה הוא אסף לביא, תושב כליל בגליל המערבי.[3][1] החברה מציעה סיורים מודרכים במבשלה.[4]

בירה מלכה נמנית עם שתי מבשלות בירות הבוטיק הראשונות בישראל,[5] והיא נחשבת גם אחד ממותגי בירת הבוטיק הבולטים בשוק.‫[6]היקף הייצור השנתי הוא 20,000 ליטר בשנה.[1]

סוגי הבירות

  • מלכה חיטה - בווארי, 5% אלכוהול.
  • מלכה בהירה - בלונד אייל בלגית, 6.5% אלכוהול.
  • מלכה אדמונית - פייל אייל אנגלית, 5.5% אלכוהול.
  • מלכה כהה - סטאוט אירית, 6% אלכוהול.[1]
  • מלכה הינדי IPA, 6.2% אלכוהול .

ייצור הבירה נעשה בשני תהליכי תסיסה טבעיים: במכלי תסיסה ובבקבוקי הבירה עצמם. הבירה אינה מפוסטרת, מסוננת או כוללת חומרים משמרים.[2]

בשנת 2011 נחתם הסכם להפצת הבירה, בין "בירה מלכה" ל"חברת הכרם", במטרה להפיץ את הבירה במסעדות וברשתות השיווק, מעבר למכירה בחנויות האלכוהול ובברים.[5]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 מלכה, באתר Beers
  2. ^ 2.0 2.1 הסיפור שלנו, באתר בירה מלכה
  3. ^ מלכה בהירה של בירה מלכה, באתר rest,‏ 19 בדצמבר 2010
  4. ^ ביקור במבשלה, באתר בירה מלכה
  5. ^ 5.0 5.1 הכרם תפיץ בלעדית את בירה מלכה, באתר אכול ו-Chateau,‏ 14 בדצמבר 2011
  6. ^ שגיא קופר, הבו בירה ונשירה: בירות ישראליות, באתר ynet, 14 באפריל 2010‬
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0