ברווז עצים אוסטרלי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןברווז עצים אוסטרלי
Wood-Duck-male.jpg
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: עופות
סדרה: אווזאים
משפחה: ברווזיים
סוג: צ'נונטה
מין: ברווז עצים אוסטרלי
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Chenonetta jubata
תחום תפוצה
Chenonetta jubata distribution map.png

ברווז עצים אוסטרלי או ברווז הרעמה (שם מדעי: Chenonetta jubata) הוא עוף מים ממשפחת הברווזיים החי רק באוסטרליה, והוא המין היחיד בסוגו, לאחר היכחדות המין ברווז פינץ' מניו זילנד, שניהם מהסוג צ'נונטה. למרות השם הוא איננו קרוב לברווז העצים מאמריקה הצפונית.

תיאור

ברווז זה מזכיר במראהו אווז קטן, אורכו 45–51 סנטימטרים, והוא בעל נוצות אפורות בהירות על הבטן עם חזה מנוקד בלבן וצוואר וראש כתומים אצל שני הזוויגים. המקור אפור וכפי שהשם המדעי מרמז[א] יש לברווז רעמת נוצות קטנה לאורך העורף והצוואר. הכנפיים חומות ולנקבות פס שחור לאורך העיניים.

ברווז זה מסווג לעיתים בקבוצת ברווזים מצויים או בברווזי צדפות (כמו הטדורנה). קרוב משפחתו הקרוב ביותר הוא ברווז טבעתי מאמריקה הדרומית.

אקולוגיה

הברווזים נפוצים בכל אוסטרליה וכן בטסמניה. ברווז זה פחות מימי מקרוביו ונראה רועה בין העשבים וכן בחורשים, שדות, ביצות, חופים ואף באזורים עירוניים ובפארקים. לעיתים הוא גם מצוי באגמים עמוקים בחיפוש מזון. הברווז מעופף גרוע ובגובה נמוך, וכשהוא מפוחד הוא בורח לבין העצים. בטיסה ישירה הוא יותר מהיר וכמה אוכלוסיות נודדות ככה בשיא הקיץ. מזונו מורכב מעשבים, גרגירים, זרעים, עשבי תיבול וגם מחרקים. הם לא נכנסים למים עמוקים לעיתים קרובות ומעדיפים לאכול ביבשה או במים רדודים.

כמו ששמו מרמז הוא מקנן בעצים והנקבה מטילה 9–11 ביצים. הזכרים נשארים עם הנקבות לטפל בצאצאים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ברווז עצים אוסטרלי בוויקישיתוף

ביאורים

  1. ^ Jubata פירושו "בעל רעמה" בלטינית

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0