ג'מאל באומן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ג'מאל באומן
Jamaal Bowman
באומן, 2021
באומן, 2021
לידה 1 באפריל 1976 (גיל: 48)
ניו יורק, מדינת ניו יורק, ארצות הברית
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת ניו הייבן
מכללת מנהטנוויל
עיסוק פוליטיקאי, מורה
מפלגה Democratic Disc.svg המפלגה הדמוקרטית
חבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס ה-16 של ניו יורק
3 בינואר 2021 – מכהן
(3 שנים ו־16 שבועות)

ג'מאל באומןאנגלית: Jamaal Bowman; נולד ב-1 באפריל 1976) הוא מחנך ופוליטיקאי אמריקאי, המכהן כחבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מחוז הקונגרס ה-16 של מדינת ניו יורק. באומן נמנה עם האגף הפרוגרסיבי של המפלגה הדמוקרטית, והוא נבחר לתפקיד אחרי שהביס בבחירות המקדימות את נציג המחוז הוותיק אליוט אנגל[1].

הוא נחשב לחלק מ"הסקווד", קבוצה של חברי קונגרס פרוגרסיבים הכוללת אותו ואת אייאנה פרסלי, קורי בוש, אילהאן עומאר, אלכסנדריה אוקסיו-קורטז, סאמר לי, רשידה טליב וגרג סזאר.

ביוגרפיה

תחילת דרכו

באומן נולד במנהטן שבניו יורק. הוא התגורר עם סבתו באיסט ריבר במזרח הארלם במהלך השבוע, ובמהלכי סוף השבוע בילה במחיצת אמו ואחיותיו בשכונה יורקוויל שבאפר איסט סייד. סבתו נפטרה כשהיה בן שמונה[2]. בגיל 16 עבר עם משפחתו לעיירה סיירוויל השוכנת בניו ג'רזי. הוא למד בבית הספר התיכון ממוריאל סיירוויל, שם שיחק בנבחרת הפוטבול התיכונית. במשך זמן קצר למד באומן במכללת פוטומאק סטייט ג'וניור, בטרם השלים באוניברסיטת ניו הייבן לימודי תואר ראשון בניהול ספורט בשנת 1999. לזמן מה שיחק בקבוצת הפוטבול של המכללה, "ניו הייבן צ'רג'רס" (New Haven Chargers). בהמשך קיבל באומן תואר שני בייעוץ עסקי ממכלת מרסי ודוקטורט בחינוך ממכללת מנהטנוויל[3].

קריירת הוראה

לאחר קבלת התואר הראשון, החליט באומן לא להיטמע בעולם הספורט כמנהל או כמאמן. על פי הצעת חבר במשפחתו אשר עבד במחלקת החינוך של העיר ניו יורק, באומן החל לעבוד כמחנך. תפקידו הראשון של באומן בתחום ההוראה מורה לניהול משברים בבית ספר יסודי בדרום הברונקס. בשנת 2009 הקים את "אקדמיית אבן הפינה לפעולה חברתית", חטיבת ביניים ציבורית בברונקס[4].

במרוצת שנותיו כמחנך, נעשה באומן פעיל נגד מִבְחָנִים מְתֻקְנָנִים (Standardized test)[5]. לראיה, הבלוג שלו על תפקידי המבחנים המתוקננים זכה לתשומת לב לאומית. הוא טען על תפקיד מבחנים אלה בהנצחת אי-השוויון, כולל השינוי, המהומה ומעגל הקסמים שנוצרים בחיי התלמידים והמורים בעקבות עריכת המבחנים, מכיוון שביצועי הערכה פוגעים ביכולתו של בית הספר ללמד וכפועל יוצא לשמר את איכות התלמיד אשר נבחן. מאמצע העשור השני של המאה ה-21, רבע בלבד מתלמידיו של באומן בחרו להיבחן במבחנים מתוקננים. הוא גם עמד על כך שילדים יקבלו שיעורים באמנות, היסטוריה ומדע בנוסף למקצועות האוריינות הבסיסיים כגון ספרות ומתמטיקה. לאחר עשר שנים כמנהל בית הספר, הוא עזב את התפקיד כדי להתמקד במסע הבחירות שלו לקונגרס של ארצות הברית.

קריירה פוליטית

לקראת בחירות 2020, הארגון "דמוקרטֶי-הצדק" (Justice Democrats) גייסו את באומן להתמודד בבחירות המקדימות במפלגה הדמוקרטית לייצוג מחוז הקונגרס ה-16 של ניו יורק, המיוצג על ידי אליוט אנגל[6]. אנגל כיהן כחבר בית הנבחרים של ארצות הברית ברציפות מאז 1989 ובקונגרס ה-116 היה יושב ראש ועדת החוץ של בית הנבחרים. באומן קיבל השראה להתמודד לקונגרס ממסע הבחירות של אלכסנדריה אוקסיו-קורטז ב-2018, ותיאר את מצע הבחירות שלו כ"אנטי-עוני ואנטי-גזעני בשילוב עם תמיכה בדיור ציבורי, רפורמה במשפט הפלילי, "מדיקר לכול" וקידום מדיניות גרין ניו דיל[7]. אף רפובליקני לא טרח למלא את טופסי ההתמודדות במעוז הדמוקרטי, כך שהזוכה בפריימריז הדמוקרטים למעשה סומן כמנצח העתידי בבחירות הכלליות.

מטה הבחירות של באומן מתח ביקורת על דפוס הצבעותיו של אנגל בנוגע למדיניות חוץ ועל תגובתו למגפת הקורונה בארצות הברית. התמיכות הרשמיות שקיבל מתנועת הזריחה וממפלגת המשפחות העובדות סייעו לגיוס הכספים של באומן, אף על פי שפיגר מבחינה כספית מאחורי אנגל בהרבה[8]. בשעה שבאומן נהנה מתמיכותיהם של אישים וארגונים כמו "הניו יורק טיימס"[9], אייאנה פרסלי, אילהאן עומאר, רוברט רייך, נעמי קליין, סינת'יה ניקסון ואחרים, אנגל זכה לתמיכת הממסד הדמוקרטי בדוגמת אישים וארגונים כמו הילרי קלינטון, ג'רלד נדלר, צ'אק שומר, ננסי פלוסי, והעיתונים ג'ואיש פרס, ניו יורק פוסט וניו יורק דיילי ניוז.

בגלל מגפת הקורונה שהפילה את חיתתה על העיר ניו יורק, חלק ניכר מהבחירות המקדימות התקיים באמצעות הצבעה מרחוק. עם זאת, בגלל היתרון בן 26 האחוזים של באומן בליל הבחירות, מהדורות החדשות החלו להתייחס אליו במהירות כאל המועמד הצפוי[10]. ב-17 ביולי 2020, בהתבסס על הניתוח של סוכנויות הידיעות לספירת קולות ההצבעה מרחוק, ב-AP הכריעו את המירוץ לטובתו של באומן[11].

הניצחון של באומן בבחירות המקדימות כמעט הבטיח את היבחרו לבית הנבחרים האמריקאי בשל האופי הדמוקרטי של המחוז. בבחירות הכלליות ניצח בניצחון סוחף, והביס את מועמד המפלגה השמרנית פטריק מקמנוס עם כ-84% מקולות הבוחרים. ב-3 בינואר 2021, הושבע באומן לקונגרס ה-117 של ארצות הברית.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'מאל באומן בוויקישיתוף
  • Green globe.svg אתר האינטרנט הרשמי של ג'מאל באומן בבית הנבחרים האמריקאי (באנגלית)

הערות שוליים

  1. ^ עלי הרב, Staunchly pro-Israel US Congressman Eliot Engel loses primary, באתר Middle East Eye‏, 24 ביוני 2020 (באנגלית)
  2. ^ אלכס קארפ, Jamaal Bowman Takes the Lead, באתר מגזין ניו יורק, 17 ביוני 2020 (באנגלית)
  3. ^ מייקל ויוטון, Jamaal Bowman: Candidate For NY Congressional District 16, באתר Patch.com‏, 18 ביוני 2020 (באנגלית)
  4. ^ סטפון ג'ונסון, Jamaal Bowman stumbled into education and doesn’t regret it, באתר ניו יורק אמסטרדם ניוז, 8 בדצמבר 2016 (באנגלית)
  5. ^ ניל דמאוס, Low-Income Parents Are Caught Between the Growing Opt-Out Movement and the City’s Attempts to Clamp Down on Dissent, באתר וילג' ווייס, 28 במרץ 2016 (באנגלית)
  6. ^ ג'סי מקינלי, Top Democrats Are Trying to Stop This Man From Becoming the Next A.O.C., באתר הניו יורק טיימס, 17 ביוני 2020 (באנגלית)
  7. ^ אמילי קוקריין, Bronx Principal to Challenge Eliot Engel, Powerful House Democrat, From the Left, באתר הניו יורק טיימס, 18 ביוני 2019 (באנגלית)
  8. ^ אקלה לייסי, IN FINAL STRETCH, PROGRESSIVES COALESCE AROUND A SINGLE CHALLENGER TO REP. ELIOT ENGEL, באתר The Intercept‏, 1 יבוני 2020 (באנגלית)
  9. ^ מועצת העריכה של הניו יורק טיימס, New York Voters Can Send Some Promising New Faces to Congress, באתר הניו יורק טיימס, 12 ביוני 2020 (באנגלית)
  10. ^ Jamaal Bowman: Political newcomer shakes up NY 'status quo', באתר BBC News‏, 25 ביוני 2020 (באנגלית)
  11. ^ ג'סי מקינלי, Jamaal Bowman Proves Ocasio-Cortez Was No Fluke, באתר הניו יורק טיימס, 17 ביולי 2020 (באנגלית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0