דוד יהלומי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Gnome-colors-edit-find-replace.svg
יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
יש לשכתב ערך זה. ייתכן שהערך מכיל טעויות, או שהניסוח וצורת הכתיבה שלו אינם מתאימים.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף.
מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, צילום: קובי גדעון/לע"מ
צילום: קובי גדעון/לע"מ

דוד יהלומי כיהן כמנכ"ל המשרד להגנת הסביבה החל מיוני 2020 עד יולי 2021, כיושב ראש הקרן לשמירת הניקיון ויו"ר הקרן למניעת זיהום ים במשרד להגנת הסביבה.

ביוגרפיה

בילדותו גדל באור יהודה עד גיל 13, ולאחר מכן עבר לפנימיית הדסים עד גיל 18. הוא בעל תואר ראשון בחוג למדעי המדינה מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני במנהל עסקים (MBA) מאוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה), בוגר בהצטיינות (אות מצטיין דיקאן) בתוכנית לתקשורת שיווקית (Marketing Communication) של Wharton school ואוניברסיטת רייכמן, בוגר קורס דירקטורים (המי"ל), ובית הספר הגבוה למנהל כספי לרשויות המקומיות בישראל.

יהלומי גר ברמת השרון, אב ל-3 ילדים. שירת בצה"ל בפיקוד הנח"ל כקצין כ"א סדיר, קצין הדרכה וביקורת פיקודי, ושליש גדוד 903. במהלך תפקיד זה זכה להצטיינות פיקודית.

בשנת 2002 ייסד את פרויקט "נוער חושב מחר" (יחד עם איציק דבש וגילי מזן). פרויקט משותף לסוכנות היהודית, לאוניברסיטת רייכמן ולנציב הדורות הבאים בכנסת (דאז). התכנית כללה תחרות ארצית בקרב יותר מ־1,000 בתי ספר לכתיבת החזון של מדינת ישראל במאה ה-21. פרויקט רב-שנתי לקידום תרבות של חזון, חשיבה לקיימות ולאחריות חברתית.

היה שליח מטעם הסוכנות היהודית בארצות הברית, ועסק בהדרכות בישראל במשלחות של ה- U.J.A.

בשנים 2003–2004 שימש כמשנה למנכ"ל במיזם להב"ה במשרד האוצר (לצמצום הפער הדיגיטלי בחברה הישראלית) ופעל להקמה ולהפעלה של מרכזי אינטרנט ברשויות מקומיות ברחבי ישראל.

בין השנים 2004–2009 שימש כיועץ אסטרטגי עסקי וניהולי בכיר במגזר הפרטי.

בין השנים 2009–2018, במקביל להיותו מרצה בבית הספר הגבוה למנהל כספי לרשויות המקומיות בישראל, שימש כגזבר ברשות המקומית גדרה וניהל תקציבים שוטפים ותקציבי פיתוח בהיקף של מאות מיליוני ש"ח. במהלך כהונתו בתפקיד הוביל לצמצום הגירעון המצטבר של הרשות מרמה של 41% מסך התקציב לרמה של 15%, איזן את הגירעונות השוטפים והוביל יחד עם ראש הרשות את היישוב לקבלת פרס ניהול תקין לראשונה בתולדותיו.

בתחום איכות הסביבה הוביל פרויקט הפרדת פסולת במקור לשלושה זרמים כולל מרכזי מיחזור. הוביל וקידם פיילוט 'חלוצי' בשת"פ המשרד להגנת הסביבה לשימוש בקומפוסטרים – הפיכת הפסולת ממטרד מזהם למשאב. קידם הקמת מרכז טיהור שפכים אזורי בשותפות 5 רשויות מוניציפליות בשיטת B.O.T.

היה שותף בהקמת תאגיד מים וביוב אזורי והיה חבר בתאגיד. הוביל מכרז להקמת מערכות סולאריות פוטו-וולטאיות על גגות מבני ציבור במסגרת האסדרה למערכות תעריפיות וקידם תוכנית אב לשבילי אופניים ברשות ובסובב הרשות.

במהלך 2019–2020 כיהן כראש המטה של השרה במשרד לשוויון חברתי וביוני 2020 מונה לתפקיד מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה.

מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה

בחודש ינואר 2021 השיק יחד עם השרה גילה גמליאל את אסטרטגיית הפסולת החדשה של ישראל עד לשנת 2030. הוא הוביל בתפקדו שורה של מאבקים והישגים וביניהם:

  1. יו"ר ועדת ההיגוי של אסטרטגיית הפסולת החדשה של ישראל, שהובילה חזון של הפרדה במקור, טיפול בפסולת האורגנית ומיחזור (בהיקף כספי בסך 6.5 מיליארד ש"ח) מתקציב הקרן לשמירת ניקיון עד שנת 2030
  2. מאבק בתחנות כוח מזהמות שהוביל עצירת 4 תחנות כוח לייצור חשמל בגז והובלת תוכנית חלופית להקמה ושימוש באנרגיה סולארית ובאגירה
  3. בחינה ויישום החלטת השרה ח"כ גילה גמליאל, להכללת הבקבוקים הגדולים בחוק הפיקדון
  4. המלצת וועדת מנכ"לים לפינוי מפרץ חיפה ממפעלים פטרוכימיים עד 2031, במסגרת החלטת ממשלה 472 מיום 25.10.2020
  5. יו"ר וועדת מנכ"לים לדרכי ההתמודדות עם תרחישי אסון ימיים וההיערכות למניעתם, לרבות המשמעות בתקנים ובתקציב, במסגרת החלטת ממשלה 832 מיום 23.2.2021
  6. פרסום תזכיר חוק אקלים לאיפוס פליטות הפחמן ומעבר ל-100% אנרגיות מתחדשות וחלופיות עד לשנת 2050


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0