הגביע הערבי בכדורגל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

(אנגלית) FIFA World Cup
(ערבית) كأس العرب
ענף כדורגל
ארגון מפעיל UAFA
פיפ"א (החל מ-2021)
מספר מתמודדים 16
מדינות משתתפות ארצות ערב
יבשת אסיה ואפריקה
זוכה נבחרת אלג'יריה בכדורגל אלג'יריה (זכייה אחת)
הכי הרבה זכיות נבחרת עיראק בכדורגל עיראק (ארבע זכיות)
האתר הרשמי

הגביע הערבי בכדורגלערבית: كأس العرب, בתעתיק מערבית: כאס אלערב, באנגלית: FIFA Arab Cup), הידוע גם בשם הגביע הערבי של פיפ"א,[1] הוא טורניר כדורגל בינלאומי שבו מתמודדות 16 נבחרות מתוך נבחרות ארצות ערב לגברים החברות בארגון UAFA (אנ').[2] החל משנת 2021, פיפ"א הוא הגוף הבינלאומי המנהל את תחרויות הכדורגל הרשמיות המקדימות לטורניר, ואת הטורניר עצמו.

הטורניר נערך לראשונה בשנת 1963 בלבנון, וזכתה בו נבחרת תוניסיה. לאחר שני טורנירים נוספים שנערכו בשנים 1964 ו-1966, הושבת טורניר הגביע הערבי למשך קרוב לעשרים שנים, ונערך שוב בשנת 1985. עד לשנת 2012, האחרונה בה אורגן הטורניר על-ידי UAFA, נערכו חמישה טורנירים נוספים. בשנת 2021 ייערך הטורניר לראשונה על-ידי פיפ"א.

בתשעת הגביעים שנערכו עד כה זכו חמש נבחרות. נבחרת עיראק זכתה בטורניר ארבע פעמים, והאלופות האחרות הן נבחרת ערב הסעודית עם שתי זכיות, ונבחרת מצרים, נבחרת מרוקו ונבחרת תוניסיה עם זכייה אחת כל אחת.

שבע מדינות אירחו את הגביע הערבי. כווית וערב הסעודית אירחו את הטורניר פעמיים כל אחת, ולבנון, עיראק, ירדן, סוריה וקטר אירחו את הטורניר פעם אחת כל אחת.

  1. ^ זה התרגום של השם הרשמי בו משתמשת פיפ"א
  2. ^ نتائج اجتماع الجمعية العمومية غير العادي واجتماع اللجنة التنفيذية للاتحاد العربي لكرة القدم באתר הרשמי של UAFA, ‏ 20 בדצמבר 2017 (בערבית)