הדרן (חברה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הדרן
נתונים כלליים
מוטו פשוט עובד. הדרן
תקופת הפעילות 2017–הווה (כ־7 שנים)
משרד ראשי כנפי נשרים 26, ירושלים
מוצרים עיקריים סינון ושיווק מכשירי אנדרואיד
מנכ"ל דב מילר
 
https://hadran.net/

הדרן היא חברה המספקת שירותי סינון אינטרנט למכשירים מבוססי אנדרואיד.

שיטת הסינון

הסינון של החברה מתבסס על רשת VPN סגורה ובכך החברה מונעת גישה לאינטרנט בלא פיקוח החברה, ובנוסף מתבצע טיפול במכשיר כדי למנוע אפשרות של התנתקות מרשת ה-VPN. לטענת החברה, מכשירים שעברו טיפול על ידי החברה נשלחו ליבואן (סאני תקשורת סלולרית) ולחברת סמסונג (היצרנית), ושתי החברות לא הצליחו לפרוץ את ההגנה על המכשיר[1].

כשרות

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – מכשיר מוגן

החברה קיבלה הכשר מועדת הרבנים לענייני תקשורת בבד"ץ בני ברק המכוונת על ידי הרב שריאל רוזנברג והרב יהודה סילמן[2] בתנאי שמכשירי החברה ימכרו רק לאנשים שנבדק כי הם זקוקים למכשיר לצרכי פרנסה ובתנאי שלכל אחד יפתח מסלול המותאם לו אישית שלא יכיל אפליקציות שלא נזקקות לו לצרכי עבודה.

כמו כן, האפשרות לצפייה בוידאו פתוחה רק עבור מי שהוכיח את הצורך בכך.

מסלולים

שירות הסינון שמבצעת חברת הדרן כולל מסלולים רבים. המסלול הבסיסי הוא מסלול מותאם אישית שבו נציגי ועדת הרבנים בוחנים את צרכי המשתמש ומאפשרים לו רק אפליקציות שהוא נזקק להן לצרכי עבודתו.

בנוסף נמכרים על ידי המשווקים של הדרן מכשירים המכילים את חנות האפליקציות המלאה של החברה ונתן להוריד ממנה אפליקציות המאושרות על ידם ללא הגבלה.

מסלולים נוספים הם מסלול "נטו וויז", ומסלול "נטו וייז ומייל".

ביקורת

לטענת חברת עסקן המספקת גם היא מכשרי סמסונג מסוננים פעולות החסימה שמבצעת חברת הדרן גורמים להסרת אחריות היצרן מהמכשיר[3]. על פי חברת הדרן, האחריות מסופקת דרך החברה, במידה והמכשיר נרכש דרכה, ובמקרים אחרים, ההגנה מוסרת זמנית לצורך הטיפול אצל היבואן[דרוש מקור] [דרושה הבהרה].

בקו-התוכן 'הקול השפוי' של קובי לוי פורסמו הקלטות של של אנשים שהציגו עצמם כמתעניינים, ונציגי החברה שכנעו אותם לקחת את המכשיר למרות שהלקוח טען שאין לו צורך בכך - דבר המנוגד להתניות הכשרות שקיבלה החברה[דרוש מקור].

כמו כן, על אף הוראת רבני הבד"ץ ל החברה לאסור שיווק של מכשירים לאנשים שלא הוכיחו את העובדה שהם זקוקים למכשיר לצורך פרנסתם[דרוש מקור], למעשה בחנויות המשווקות את מכשירי הדרן ניתן לקנות מכשיר של חברת הדרן אף בלא להוכיח צורך בו לצרכי פרנסה[4]. עם זאת, לאחר הרכישה - בשלב התאמת רמת החסימה - הוועדה אמורה למנוע מקרה של רכישה על ידי מי שאינו נכלל בתנאי ההכשר שניתן להדרן[דרוש מקור].

פיתוח אפליקציות

כחלק מפתרון הסינון פותחו על ידי החברה אפליקציות ייעודיות:

  1. דפדפן ייחודי בשם "טוב נט" המאפשר גלישה באתרים מאושרים.
  2. חנות אפליקציות המכונה "מרכז אפליקציות" ומכילה רק אפליקציות שנבדקו ואושרו לשימוש על ידי החברה. החנות מחולקת לפי קטגוריות ורמות פתיחות, ועל פי שיטה זו, פתוח לכל מסלול הקטגוריות המדויקות שהוא זקוק להן.
  3. אפליקציית "הדרן שירות ותמיכה" המאפשרת שיחה עם נציגי תמיכה טכנית ושירות לקוחות, וכן מדריכים שימושיים לתפעול מכשירי הדרן.
  4. יוטיוב כשר המכיל אלפי סרטונים וערוצים מסוננים שעוברים בדיקה ידנית.
  5. "קניון הדרן", מיזם שיתוף פעולה המאפשר רכישה מוזלת דרך האפליקציה והאתר.
  6. אפליקציות ספרי קודש, שיעורי תורה, סידור וכדומה.
  7. אפליקציית מוזיקה בשם "ג'וזיק" עם מוזיקה המתאימה לרוח החרדית בלבד המבוססת על סטרימינג[דרוש מקור].האפליקציה איננה פעילה.
  8. אפליקציית חדשות בשם "מרכז המידע" שבה כתבות ומבזקי חדשות מאתרים חרדיים שונים במגוון נושאים, פולטיקה, מוזיקה, חדשות, אוכל, תחבורה, נדל"ן, יהדות וכדומה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים