העולמות האבודים, החיים הנכחדים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חהעולמות האבודים, החיים הנכחדים
Lost Worlds, Vanished Lives
סוגה סדרות טבע
יוצרים BBC
כותבים דייוויד אטנבורו
ארץ מקור בריטניהבריטניה בריטניה
מספר פרקים 4
הפקה
מפיק דייוויד אטנבורו
אורך פרק 39 דקות
שידור
רשת שידור BBC
תקופת שידור מקורית 23 באפריל 198914 במאי 1989 (3 שבועות ויום)

העולמות האבודים, החיים הנכחדיםאנגלית: Lost Worlds, Vanished Lives) היא סדרה תיעודית של ה-BBC בת 4 פרקים, העוסקת על תגליות מאובנים. הסדרה מלווה בהסבריו של חוקר הטבע דייוויד אטנבורו, שגם כתב אותה, ושודרה לראשונה ב-1989. המחקר על הסלעים וסודותיהם העתיקים היו תשוקת הנעורים של דייוויד אטנבורו. בסדרה זו, התלהבותו לנושא אינו פוחתת. בעזרתם של פלאונטולוגים מומחים, ציידי מאובנים וטכניקות הנפשה מודרנית, מנסה אטנבורו להציג כיצד התפתחו החיים בעבר הרחוק של כדור הארץ. לשם כך, כהוא נוסע ברחבי העולם כדי לבקר באתרי המאובנים המפורסם ביותר בעולם.

פרקים

  1. קסם בסלעים - בפרק הראשון אטנבורו חושף כמה רמזים עיקריים בצורת שרידי מאובנים שלא התגלו במשך אלפי שנים, בעוד שמוצגים תמונות של חיים פרהיסטוריים.
  2. לשים בשר על עצמות - בפרק אטנבורו בוחן חיים שנעלמו של יצורים פרהיסטוריים תוך שימוש בראיות האחרונות, המדענים משחזרים פטרודקטיל בצורת דגם מטוס - כדי לראות אם חיה כזאת יכלה אכן לעוף. בעלי חיים בפרק כוללים איכתיוזאורים, ארתרופלאורה, טרילוביטים, פטרוזאורים, פטרנודון וקוואצלקואטלוס.
  3. דינוזאור - בפרק אטנבורו מבקר במספר מוזיאונים של טבע. בעזרת שלדי הדינוזאורים, הוא מדגים כיצד הם היו בחיים האמיתיים, ואת השערות לגבי הסיבות לסופם הפתאומי. בעלי חיים בפרק כוללים ג'ירפטיטאן (מוצג בפרק ברכיוזאורוס), דיפלודוקוס, סטגוזאורוס, אלוזאורוס, הדרוזאוריים, טריצרטופס, טירנוזאורוס רקס, סטרותיומימוס, אפטוזאורוס וברונטוזאורוס. בין הפלאונטולוגים המלווים הפרק ג'ק הורנר ורוברט בקר.
  4. ההצצות הנדירות - בפרק האחרון אטנבורו מבקר בארבעה מקומות מפורסמים שיש בהם את התנאים הטובים ביותר להתאבנות: פצלי ברג'ס, אבן הגיר זולנהופן (Solnhofen Limestone), בור מסל ובורות הזפת בלה בריאה. בהם נשמרו לא רק בעלי חיים, אלא גם צמחים ויצורים אחרים שנראו לעיתים נדירות. בעלי החיים בפרק כוללים טרילוביט, אנומלוקאריס, ארכאופטריקס, פרופלאותריום, לפטיקטידיום, פולידוקרקוס, ממותה קולומביאנית, סוס הגרמן, פרמילודון, סמילודון, זאב בלהות, ביזון הסטפה ואריה אמריקני.

קישורים חיצוניים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0