ווק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ווק
בישול באמצעות ווק

ווק הוא כלי בישול רב-תכליתי שמקורו בסין, ומשמש במטבח הסיני ובמטבחי המזרח הרחוק.

באינדונזיה ידוע הווק בשם wadjang.

הווק הוא מחבת בקוטר 30 עד 120 ס"מ בעלת תחתית קעורה הנמצאת כמעט בכל בית בסין. במטבח הסיני הווק משמש בעיקר לטיגון עירבוב אך גם לאידוי, טיגון עמוק ואף להכנת מרק.

צורתו של הווק גורמת לכך שתחתיתו הופכת חמה מאד בהשקעה נמוכה יחסית של אנרגיה, אך מאבדת במהירות את חומה עם הסרת הווק מעל מקור האנרגיה, תכונה המאפשרת הפסקה מהירה של תהליך הבישול.

במדינות מערביות קיימות גרסאות של ווק עם תחתית שטוחה על מנת לאפשר שימוש בו על גבי כיריים חשמליים.

קישורים חיצוניים