ח'אביס
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
![]() | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | קינוח |
מטבח | אמירתי |
מוצא |
![]() |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | קמח |
ח'אביס (בערבית: الخبيص) הוא קינוח מסורתי שמקורו בחצי האי ערב ונפוץ במדינות המפרץ.[1]
הקינוח מורכב מקמח, שמן, הל וזעפרן שאותם מערבבים ומבשלים באיטיות עד לקבלת מרקם אחיד.[2]
נהוג לאכול את הקינוח כשהוא חם, כארוחת בוקר ובעיקר בימי עיד אל-פיטר.
הקינוח מוכר גם בשם ח'אביסה (خبيصة) ושמו נגזגר מהמילה הערבית ח'אביס (خَبَصَ) שפירושה לערבב.
הח'אביס מוזכר לראשונה במאה ה-10 בספר בישול של הסופר הערבי, אבן סיאר אל-וראק.[3]
הערות שוליים
- ↑ Khabees, abudhabiculture.ae
- ↑ Khabees, Saudipedia, 2024-05-29 (באנגלית)
- ↑ Nawal Nasrallah, Annals of the Caliphs' Kitchens: Ibn Sayyār al-Warrāq's Tenth-Century Baghdadi Cookbook, BRILL, 2007-12-31, מסת"ב 978-90-474-2305-8. (באנגלית)
ח'אביס41234939Q6398785