לדלג לתוכן

ח'אביס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
ח'אביס
الخبيص
מאכלים
סוג קינוח
מטבח אמירתי
מוצא איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות איחוד האמירויות הערביות
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח

ח'אביסערבית: الخبيص) הוא קינוח מסורתי שמקורו בחצי האי ערב ונפוץ במדינות המפרץ.[1]

הקינוח מורכב מקמח, שמן, הל וזעפרן שאותם מערבבים ומבשלים באיטיות עד לקבלת מרקם אחיד.[2]

נהוג לאכול את הקינוח כשהוא חם, כארוחת בוקר ובעיקר בימי עיד אל-פיטר.

הקינוח מוכר גם בשם ח'אביסה (خبيصة) ושמו נגזגר מהמילה הערבית ח'אביס (خَبَصَ) שפירושה לערבב.

הח'אביס מוזכר לראשונה במאה ה-10 בספר בישול של הסופר הערבי, אבן סיאר אל-וראק.[3]

הערות שוליים

  1. Khabees, abudhabiculture.ae
  2. Khabees, Saudipedia, ‏2024-05-29 (באנגלית)
  3. Nawal Nasrallah, Annals of the Caliphs' Kitchens: Ibn Sayyār al-Warrāq's Tenth-Century Baghdadi Cookbook, BRILL, 2007-12-31, מסת"ב 978-90-474-2305-8. (באנגלית)

ח'אביס41234939Q6398785