ח'אביס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ח'אביס
الخبيص
מאכלים
סוג קינוח
מטבח אמירתי
מוצא איחוד האמירויות הערביותאיחוד האמירויות הערביות איחוד האמירויות הערביות
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קמח

ח'אביסערבית: الخبيص) הוא קינוח מסורתי שמקורו בחצי האי ערב ונפוץ במדינות המפרץ.[1]

הקינוח מורכב מקמח, שמן, הל וזעפרן שאותם מערבבים ומבשלים באיטיות עד לקבלת מרקם אחיד.[2]

נהוג לאכול את הקינוח כשהוא חם, כארוחת בוקר ובעיקר בימי עיד אל-פיטר.

הקינוח מוכר גם בשם ח'אביסה (خبيصة) ושמו נגזגר מהמילה הערבית ח'אביס (خَبَصَ) שפירושה לערבב.

הח'אביס מוזכר לראשונה במאה ה-10 בספר בישול של הסופר הערבי, אבן סיאר אל-וראק.[3]

הערות שוליים

  1. Khabees, abudhabiculture.ae
  2. Khabees, Saudipedia, ‏2024-05-29 (באנגלית)
  3. Nawal Nasrallah, Annals of the Caliphs' Kitchens: Ibn Sayyār al-Warrāq's Tenth-Century Baghdadi Cookbook, BRILL, 2007-12-31, מסת"ב 978-90-474-2305-8. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

ח'אביס41234939Q6398785