חיה לורברבאום-גלסקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

שגיאת לואה ביחידה יחידה:תבנית_מידע בשורה 261: תבנית מדען ריקה. חיה לורברבאום-גלסקי היא פרופסור לביוכימיה של התא במחלקה לביוכימיה וביולוגיה מולקולרית, המכון למחקר רפואי ישראל-קנדה (אימריק), הפקולטה לרפואה, האוניברסיטה העברית. עד שנת 2020 שימשה כראש המכון למחקר רפואי ישראל-קנדה (אימריק). בנוסף עמדה לורברבאום-גלסקי לאורך השנים בראש וועדות מרכזיות בפקולטה לרפואה, והייתה חברה בוועדות מרכזיות באוניברסיטה. לורברבאום-גלסקי חברה גם בוועדה האקדמית של המרכז לאוטיזם של האוניברסיטה[1].

נכון לשנת 2021 מכהנת לורברבאום-גלסקי כיועצת נשיא האוניברסיטה העברית להוגנות מגדרית[2].

תחומי המחקר של לורברבאום-גלסקי כוללים הרג בררני של תאים "חולים" באמצעות חלבונים כימריים; פיתוח מולקולות לתרפיה מכוונת לטיפול במצבי כשל של המערכת החיסונית (סרטן, מחלות אוטואימוניות, אלרגיה); שימוש בחלבונים פרו-אפופטוטיים כמרכיבי הרג חדשניים בחלבונים כימריים ותרפיה אנזימטית על ידי חלבונים כימריים מכוונים כטיפול אפשרי במחלות חסר מטבוליות[3].

ביוגרפיה

חיה לורברבאום-גלסקי נולדה בפולין ועלתה ארצה בגיל שנה וחצי. היא גדלה בבת-ים, ושירתה בצבא כקצינת קישור.

את לימודים האקדמיים עשתה באוניברסיטה העברית; תואר ראשון בביולוגיה ואז מסלול ישיר לדוקטורט במכון למדעי החיים, הפקולטה למדעי החיים ולמתמטיקה. נושא עבודת הדוקטורט שלה שהוגשה בשנת 1986 היה מטבוליזם של RNA בשליית אשה[4]. פוסט-דוקטורט עשתה במכונים הלאומיים לבריאות במרילנד, ארצות הברית. אחר כך נקלטה כחוקרת ומרצה בפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית ומאז היא שם.

בשנת 2012 זכתה בפרס קיי לחדשנות של הרשות למחקר ופיתוח באוניברסיטה העברית על פיתוח טיפול במחלות מטבוליות מיטוכונדריאליות באמצעות תחליף חלבון, מוכוון למיקומו התוך-תאי הטבעי[5].

ביוזמתה של חיה לורברבאום-גלסקי קיימה האוניברסיטה בחורף 2021 כנס ראשון לציון יום הנשים הבינלאומי במדע, לדיון בסוגיות ייחודיות להתמודדות של נשים בעולם האינטנסיבי של האקדמיה והמחקר. השוויון המגדרי הוצב כיעד מרכזי באוניברסיטה, הן מטעמים של צדק והוגנות והן מטעמים של קידום המצוינות האקדמית[6].

חייים אישיים

לורברבאום-גלסקי נשואה, אמא לבת ובן.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ באתר המרכז לאוטיזם
  2. ^ הדף של חיה לורברבאום-גלסקי באתר הסגל של האוניברסיטה העברית
  3. ^ תחומי ההנחיה של לורברבאום-גלסקי של עבודות מחקר בביוטכנולוגיה
  4. ^ ספר הדוקטורט באתר הספרייה הלאומית
  5. ^ כלת פרס קיי
  6. ^ ynet, חדשות האקדמיה: מביעים הערכה לחוקרות באקדמיה, באתר ynet, 10 בפברואר 2021
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0