יחסי אפגניסטן–שווייץ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחסי אפגניסטןשווייץ
אפגניסטןאפגניסטן שווייץשווייץ
Afghanistan-Switzerland locator map.svg
אפגניסטן שווייץ
שטחקילומטר רבוע)
652,230 41,277
אוכלוסייה
43,082,337 8,837,800
תמ"ג (במיליוני דולרים)
14,583 807,706
תמ"ג לנפש (בדולרים)
338 91,392
משטר
רפובליקה אסלאמית רפובליקה קונפדרטיבית

יחסי אפגניסטן–שווייץ הם היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין הרפובליקה האסלאמית של אפגניסטן לבין הקונפדרציה השווייצרית.

היסטוריה

בין הרפובליקה האסלאמית של אפגניסטן לבין הקונפדרציה השווייצרית קיימים יחסים דיפלומטיים רשמיים. על פי משרד החוץ השווייצרי, בין הרפובליקה האסלאמית של אפגניסטן לבין הקונפדרציה השווייצרית מתקיימים יחסים חמים וארוכים המתבססים בעיקר על סיוע הומניטרי שווייצרי לאפגניסטן.

בשנת 1917 קיבלה אפגניסטן את עצמאותה מן הממלכה המאוחדת ואפגניסטן הפכה למדינה עצמאית מפרוטקטורט בריטי. שווייץ הכירה באפגניסטן בשנת 1922 וכוננה עמה יחסים דיפלומטיים רשמיים בשנת 1928. הדיאלוג הפוליטי והכלכלי בין שתי המדינות נשאר ברמה צנועה לאורך השנים.

מועצת הברית של שווייץ הביעה דאגה בעקבות הפלישה הסובייטית לאפגניסטן בשנת 1979. עם זאת, שווייץ כוננה יחסים דיפלומטיים רשמיים עם הממשלה הקומוניסטית-פרו סובייטית שעלתה במקום ותמכה בה במהלך המלחמה נגד הטליבאן.

שווייץ המשיכה לקיים יחסים דיפלומטיים עם אפגניסטן לאחר שהטליבאן עלה לשלטון, אך לא קיימה שום דיאלוג פוליטי עם הממשלה החדשה. בשנת 2000 תמכה שווייץ בסנקציות נגד המדינה שהוביל ארגון האומות המאוחדות, אך המשיכה לשלוח סיוע למיזמי פיתוח שונים כדי להקל על הסבל של התושבים תחת המשטר הקיצוני.

שווייץ פתחה משרד שיתוף פעולה בקאבול ב-2002, משרד שנמצא תחת האחריות של שגרירות שווייץ באסלאמבאד.

נציגויות דיפלומטיות

  • אפגניסטן אינה מיוצגת בשווייץ בדרג השגרירות. אפגניסטן מיוצגת בשווייץ בדרג הקונסולרי באמצעות קונסוליה רשמית שהיא מחזיקה בז'נבה.[1]
  • שווייץ אינה מיוצגת באפגניסטן, הן בדרג השגרירות והן בדרג הקונסולרי. שווייץ מיוצגת באפגניסטן באמצעות משרד ייצוגי שהיא מחזיקה בקאבול, בירת המדינה.[2] שווייץ האמינה את שגרירותה שבאסלאמבאד, בירת פקיסטן הסמוכה, על אפגניסטן.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0