יחסי אתיופיה–שווייץ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחסי אתיופיהשווייץ
אתיופיהאתיופיה שווייץשווייץ
Ethiopia Switzerland Locator.png
אתיופיה שווייץ
שטחקילומטר רבוע)
1,104,300 41,277
אוכלוסייה
128,902,722 8,837,800
תמ"ג (במיליוני דולרים)
126,783 807,706
תמ"ג לנפש (בדולרים)
984 91,392
משטר
רפובליקה פדרלית דמוקרטית רפובליקה קונפדרטיבית

יחסי אתיופיה–שווייץ הם היחסים הדיפלומטיים הרשמיים שבין הרפובליקה הפדרלית הדמוקרטית של אתיופיה לבין הקונפדרציה השווייצרית.

היסטוריה

הרפובליקה הפדרלית הדמוקרטית של אתיופיה והקונפדרציה השווייצרית מקיימות יחסים דיפלומטיים רשמיים. על פי משרד החוץ השווייצרי, "היחסים שבין הרפובליקה הפדרלית הדמוקרטית של אתיופיה לבין הקונפדרציה השווייצרית הם יחסים מצוינים המונעים על ידי מגוון הסכמים בילטרליים". המשרד מציין כי אתיופיה היא מדינה מועדפת לשיתופי פעולה בקרן אפריקה.

מיסיונרים שווייצרים החלו לפעול באתיופיה החל מהמאה התשע עשרה. אלפרד אילג, מהנדס משווייץ, היה יועץ לשליט האתיופי מנליק השני החל משנת 1878. לאילג הייתה השפעה רבה על מדיניות החוץ של המדינה. הוא היה הכוח המניע, יחד עם ממשלת צרפת, מאחורי בניית הרכבת מאדיס אבבה לג'יבוטי שתרמה רבות לפיתוח בירת אתיופיה.

שווייץ ואתיופיה חתמו על הסכם סחר וידידות בשנת 1933. שתי המדינות חזקו את יחסיהן לאחר המלחמה האיטלקית-אתיופית השנייה ומלחמת העולם השנייה. שווייץ פתחה נציגות דיפלומטית באדיס אבבה ב-1955 וזו הפכה לשגרירות ב-1962.

שווייץ תמכה באתיופיה במהלך הרעב שהיה בה בשנות השבעים של המאה העשרים ושנות השמונים של המאה העשרים.

בשנת 2014 נחתם בין שתי המדינות מזכר הבנות על מנת להגביר את הדיאלוג הבילטרלי הקיים ביניהן, שמתקיים מדי שנה. שווייץ פיתחה תוכנית שיתוף פעולה לקרן אפריקה בין השנים 2018–2021 ואתיופיה היא המדינה שזוכה להכי הרבה משאבים ממנה. התוכנית השווייצרית זכתה לתמיכה מצד הרשויות האתיופיות.

על פי הלשכה השווייצרית המרכזית לסטטיסטיקה, בסוף שנת 2017 התגוררו באתיופיה מאה שמונים ואחד אזרחים שווייצרים.

נציגויות דיפלומטיות

  • אתיופיה אינה מיוצגת בשווייץ בדרג השגרירות. אתיופיה מיוצגת בשווייץ בדרג הקונסולרי באמצעות שתי קונסוליות רשמיות שהיא מחזיקה בז'נבה,[1] ובציריך.[2]
  • שווייץ מיוצגת באתיופיה בדרג השגרירות באמצעות שגרירות רשמית שהיא מחזיקה באדיס אבבה, בירת המדינה.[3]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0