יקב הר-אודם

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

יקב הר אודם
יקב הר אודם
יקב הר אודם
נתונים כלליים
סוג יקב
מייסדים עידית ומיכאל אלפסי, בעלים
מיקום המטה אודם (מושב)
ענפי תעשייה חקלאות, יין
מוצרים עיקריים יינות
אנשי מפתח אלון ארבל, מנכ"ל
אדם אלפסי, יינן
הכרם בגובה 1060 מטר מעל פני הים

יקב הר אודם הוא יקב בוטיק משפחתי ישראלי השוכן במושב אודם. זהו היקב הצפוני והגבוה ביותר בישראל.

היקב הוקם בשנת 2003. כרמי היקב נמצאים בצפון רמת הגולן ובגליל העליון. תפוקת היקב עומדת נכון לשנת 2020 על כ-95,000 בקבוקים בשנה.

ליקב מרכז מבקרים במושב אודם שבצפון רמת הגולן, בסמוך ליער אודם. יינות היקב נמכרים בארץ ובעולם.[1]

היסטוריה

היקב הוקם בשנת 2003 על ידי עידית ומיכאל אלפסי במושב אודם. 80% מהכרמים המספקים תנובה ליקב נמצאים בחזקת המשפחה וממוקמים באזור החרמונית ובעמק הבכא.

החל משנת 2007 יינות היקב כשרים.

החל משנת 2009 צורף יובל גולן כשותף ביקב.

היינן הראשי של היקב הוא אדם אלפסי, הבן הבכור למשפחת אלפסי. גם יתר בני המשפחה משמשים או שימשו כעובדים ביקב.

מרכז המבקרים ביקב

היקף היצור בבציר 2009 עמד על 70,000 בקבוקים בשנה.[2] כיום עומד הייצור על כ-95,000 בקבוקים בשנה.[3]

כרמי היקב

הכרם בעמק הבכא

מרבית כרמי היקב נמצאים בחזקת המשפחה, כ-150 דונם של שטחים חקלאים בסביבות המושב אודם. כ-60 דונם הם חלק מהנחלה המשפחתית. צפון רמת הגולן הוא אזור הגידול החקלאי הקר ביותר בישראל וגובה הכרמים עומד על 1,100-1,200 מטר מעל פני הים. תנאי האקלים הקרים יחסית מאפשרים גידול כרמים בעלי איכויות ייחודיות. גם הקרקע היא קרקע ייחודית בזלתית וולקנית. 80% מהכרמים המספקים ליקב את הענבים גדלים בצפון הגולן. שאר הכרמים גדלים בצבעון שבגליל העליון, וביישובי הגולן כגון: - כרם בנוב, כרם בשעל, כרם בקדמת צבי וכרם סמוך למרום גולן.[4]

יינות היקב

נכון ל-2020 היקב מייצר יינות בחמש סדרות:

  • יער אודם

סדרת יינות המיועדת לצריכה יומיומית, ובה שלושה יינות המורכבים משילוב זנים.

  • יינות מסדרת הר אודם
    וולקני

סדרת וולקני היא סדרה של יינות זניים שכוללת יינות אדומים ולבנים. ויויניה, מרלו, ריזלינג, קברנה סובניון ושרדונה.

היינות האדומים מתיישנים 12 חודשים בחביות עץ אלון.

  • הר אודם

סדרת היינות שבה יינות המתיישנים 18 חודשים בחביות עץ אלון. בסדרה יינות מרלו, קברנה פרנק, סירה, נביולו סירה וקברנה סובניון.

  • אלפסי

סדרת יינות הפרימיום של היקב. בסדרה יינות המתיישנים בין 24 חודשים בחבית ועד 36 חודשים. היינות בסדרה נקראים על שם מייסד היקב, לבד מהיין 1060 הנקרא על שם גובה הכרם שממנו נבצרו הענבים (בצמוד למבנה היקב). יין אלפסי הוא היין המשווק כיין הדגל של היקב. את היין מעטר איור פורטרט של אבי המשפחה ומייסד היקב והוא חלק מסדרה ממוספרת. האלפסי מיוצר מ-60% ענבי קברנה סוביניון 30% ענבי מרלו ו10% קברנה פרנק. לאחר 15 בצירים שבעקבותיהם יוצר בלנד אדום, הוחלט ביקב לייצר גם אלפסי לבן. היין מיוצר מ-40% שרדונה, 30% ריזלינג, ו-30% ויוניה.

  • יינות קינוח

בסדרת יינות הקינוח יין ענבר שהוא יין לבן מתוק מחוזק שהתיישן 24 חודשים בשמש, ויין ענבר signature שהוא יין מחביות שהפיקו טעם ייחודי בעת יישון 42 חודש. יין שני, יין אדום מתוק מחוזק בסגנון פורט המתיישן 24 חודשים בחביות עץ אלון בשמש ובנוסף מייצר היקב שיכר דובדבנים המיוצר מדובדבנים וגודגדנים הגדלים בצפון רמת הגולן.[5]

פרסים

יינות היקב זכו לפרסים ומדליות רבים, ביניהן מדליות זהב וכסף בתחרות אשכול הזהב לאורך השנים, ומדליות זהב רבות בתחרויות טרה וינו ישראל. בשנת 2018 זכה היקב בתואר יקב הבוטיק הטוב ביותר בתחרות טרה וינו הבינלאומית. בשנת 2006 זכה יין מרלו רזרב 2003 בתחרות La Mujer Elige. בשנת 2016 זכה יין 1060 במדליית זהב בתחרות Concours Mondial.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ יקב משפחתי, באתר www.maariv.co.il
  2. ^ דניאל רוגוב, מדריך רוגוב ליינות ישראל, טובי, 2011
  3. ^ לירון בונאנו שטרן, בין יערות ליקבים: המלצות מצפון רמת הגולן והר אודם, באתר טיולי, ‏2 בספטמבר 2020
  4. ^ מערכת שישי בגולן, הגולן ארץ היין, ‏7 ביוני 2017
  5. ^ אתר היקב


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0