קברנה פרנק
קברנה פרנק (באנגלית ובצרפתית: Cabernet Franc) הוא זן ענבים אדום. הזן נפוץ ביינות ממסכים בסגנון בורדו בהם הוא מתווסף למרכיבים העיקריים קברנה סוביניון ומרלו. בנוסף, הזן מופיע גם ביינות זניים - למשל בעמק הלואר שבצרפת, ואף ביינות קרח בקנדה ובארצות הברית.
קברנה פרנק, לצד הזן הלבן סוביניון בלאן הם ההורים הגנטיים של זן הקברנה סוביניון.
אחד המאפיינים הנפוצים ביינות המכילים קברנה פרנק הוא ארומות של פלפל שחור, ובמקרים מסוימים היינות מאופיינים בארומות של פירות יער, טבק וסיגליות.
קברנה פרנק בישראל
בישראל, במסגרת חיפושים אחרי זני ענבים המתאימים לאקלים המקומי, מספר היקבים המתנסים ביינות מבוססי קברנה פרנק עולה בשנים האחרונות. החל משנת 2001[1] מספר יקבים אף מייצרים יינות זניים מקברנה פרנק, בהם: יקב מרגלית, יקב ויתקין, יקב גבעות, יקב תניא, יקב טוליפ, יקבי רקנאטי, יקב תשבי, יקב בן חנה, יקבי כרמל, יקב כרם אביתר, ויקבים נוספים.
קישורים חיצוניים
- דניאל רוגוב, קברנה פרנק: מעמק הלואר להרי ירושלים, הארץ, 22 ביולי 2010
הערות שוליים
- ^ אסף מרגלית, "אסף מרגלית על: קברנה פרנק", בקבוק, 12 ביוני 2008.
יין | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
סוגי יינות |
| ||||||||
שתייה וביקורת יין | ייננות • ביקורת יין • אוצר יין • טעימת יין • טקס יין • דמי חליצה • חינוך ליין • התאמת יין ואוכל • אפלאסיון • טרואר | ||||||||
חפצים | חבית יין • כוס יין • גלגל הריחות • קיליקס • דקנטר | ||||||||
תהליך הייצור | כרם • יקב • גת (משטח דריכה) • דריכת ענבים • השריה (יין) • תסיסה (יין) • ריקבון אציל | ||||||||
אירועים וארגונים | הארגון הבינלאומי של הגפן והיין • גמברו רוסו • וינאקספו • תחרות יין • דקנטר (כתב עת) • Wine & Spirit Education Trust • המכון הישראלי ליין | ||||||||
יין ביהדות | ברכת בורא פרי הגפן • ארבע כוסות • יין נסך • כוס של ברכה • נסכים (קורבן) • סתם יינם • שתיית יין בפורים |