כוח חסר-אוזן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןכוח חסר-אוזן
כוח חסר-אוזן
מצב שימור
מצב שימור: לא הוגדר
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: חולייתנים
מחלקה: זוחלים
סדרה: קשקשאים
תת־סדרה: לטאות
אינפרא־סדרה: דמויי קמטן
על־משפחה: דמויי כח
משפחה: לנתנוטיים
סוג: Lanthanotus
מין: כוח חסר-אוזן
שם מדעי
Wikispecies-logo.svg Lanthanotus borneensis

כוח חסר-אוזן או לַנְתָּנוֹטוּס[1] (שם מדעי Lanthanotus borneensis) הוא מין יחידי בסוגו ובמשפחתו - משפחת הלנתנוטיים (Lanthanotidae) והוא קרוב משפחתם הרחוק של לטאות הכוח ושל ההלודרמיים (Helodermatidae) מיבשת אמריקה.

המין חי רק ביערות בבורניאו שבאינדונזיה. הוא קטן בהרבה מהכוחים האמיתיים ואורכו 42–43 ס"מ בממוצע. הוא בעל רגליים קצרות, לסת קטנה ומעוגלת וקשקשים גרמיים קטנים על פלג גופו העליון. למרות שמו הוא דווקא בעל אוזניים, אך הן בולטות פחות מאשר בקרב קרוביו, פרוש שמו המדעי הוא "אוזן מכוסה". הוא יוצא מהמחילות שלו בלילות לחפש טרף קטן כמו חרקים, שלשולים ולפעמים גם חולייתנים קטנים ובשבי ניזון מעיקר מיצורים ימיים כמו דגים ודיונונים. מעט מאד ידוע עליו ומצב השימור שלו לא נקבע. התגלה המין בשנת 1878 ופרטים נלכדו במקומות מרוחקים זה מזה בכל האי, האופטימיסטים מבין המדענים משערים שהוא נפוץ בכל האי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף ראו מדיה וקבצים בנושא זה בוויקישיתוף.

הערות שוליים

  1. ^ ע"פ האקדמיה ללשון


Iguana icon.png ערך זה הוא קצרמר בנושא זוחלים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0