כנה ורמן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כנה ורמן
לידה 12 במאי 1957 (גיל: 66)
קבוצת יבנה, ישראל ישראלישראל
ענף מדעי היסטוריה של עם ישראל
מקום מגורים ישראלישראל ישראל
מקום לימודים אוניברסיטה העברית בירושלים
מנחה לדוקטורט שמואל ספראי
מוסדות אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
תרומות עיקריות
תרגום מגעז של ספר היובלים

כנָה וֶרמן (נולדה ב-12 במאי 1957) היא פרופסור להיסטוריה של עם ישראל, העוסקת בעיקר במתרחש בארץ ישראל בתקופת בית שני. ורמן היא חוקרת במחלקה להיסטוריה של עם ישראל באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב.

ביוגרפיה

כנה ורמן נולדה בקבוצת יבנה בשנת 1957 למשפחת נחליאל. את התואר הראשון עשתה באוניברסיטה העברית בירושלים בפסיכולוגיה ובמחשבת ישראל בשנת 1984. את תארה השני במחשבת ישראל עשתה בשנת 1987 ונושא התיזה שלה היה "שתי דרכים: הפרקים היהודיים בדידכה ובאיגרת ברנבא" אשר נעשתה בהדרכתו של פרופ' דוד פלוסר.

בשנת 1996 השלימה את עבודת הדוקטורט שלה במחשבת ישראל, בהנחייתו של פרופ' שמואל ספראי. נושא הדיסטרציה היה השוואה במעמדם של הגויים בספר היובלים, במגילות ים המלח ובספרות חז"ל.

כנה ורמן מתגוררת בירושלים ונשואה למיכאל ורמן, פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטה העברית בירושלים.

תחומי מחקר

עיקר עיסוקה של ורמן מבחינה היסטורית הוא בתקופת הבית השני ותקופת המשנה והתלמוד. מבחינה תמטית, היא עוסקת בהתפתחות ההלכה הקדומה, תקוות משיחיות והשקפת עולם אפוקליפטית והתפתחות הנצרות הקדומה, וזאת לאור טקסטים השייכים לספרות קומראן, ספרות חיצונית וספרות תנאית.

עבודתה הגדולה של ורמן הייתה יצירת מהדורה מדעית ותרגום מגעז של ספר היובלים. מדובר בפרויקט רב שנים אשר בסופו הוציאה ורמן תרגום מחודש ומדעי לעברית של ספר היובלים.

פרסומים

ספרים שכתבה

ספרים שערכה

  • ג'פרי דאן, ישוע, פאולוס והבשורות. עורכת: כנה ורמן. באר-שבע: הוצאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, 2015
  • יורג פריי, מן היהודים ולמען העולם: הבשורה על פי יוחנן. עורכת: כנה ורמן. באר-שבע: הוצאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, 2014
  • דרל באק, ישוע והבשורות החדשות: מצופן דה וינצ'י עד קברו של ישוע. עורכת: כנה ורמן. באר-שבע: הוצאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, 2010
  • לארי הורטאדו, כיצד הפך ישוע לאל? עורכת: כנה ורמן. באר-שבע: הוצאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, 2006

מאמרים

  • כ' ורמן, "על רדיפה דתית: היסטוריוגרפיה עתיקה ומודרנית", ציון פא (תשע"ו), עמ' 463–496
  • כ' ורמן, "שתי בריתות מבריאת העולם ובמהלך הדורות", מגילות יג (תשע"ז), עמ' 49–69
  • C. Werman, “Moses in the Book of Jubilees and Qumran Literature”. In: Die Idee des Mose – Eine rezeptionsgeschichtliche Betrachtung einer identitätsstiftenden Idee. Editors: M. Sommer, E. Eynikel and V. Niederhofer (WUNT; Mohr Siebeck, Tübingen, 2017)
  • C. Werman, “Was Hillel a Pharisee?” In: Sources and Interpretation in Ancient Judaism. Editors: S. Dönitz, M. Piotrkowski and G. Herman (Leiden: Brill, 2018)

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0