לואי אחמד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לואי אחמד
Luai Ahmed
לידה 5 בספטמבר 1993 (גיל: 30)
צנעא, תימן
עיסוק עיתונאי ופובליציסט
מעסיק בולטין (אנ') (עיתון שוודי)
תחקירים בולטים כתיבת מאמרי דעה על האנטישמיות החדשה, ההסתה האנטי-ישראלית והסכסוך הישראלי-פלסטיני
סוג כתב פובליציסט
תחום סיקור הסכסוך הישראלי-פלסטיני, האנטישמיות החדשה, הפונדמנטליזם המוסלמי

לואי אחמדערבית: لؤي أحمد; בלועזית: Luai Ahmed; נולד ב-5 בספטמבר 1993) הוא עיתונאי שוודי יליד תימן. אחמד פעיל ברשתות החברתיות ונחשב למבקר השנוי במחלוקת של האסלאם הקיצוני ואת האנטישמיות ושנאת ישראל המובנית בו[1].

ביוגרפיה

אחמד גדל בבירת תימן, צנעא. הוא גדל בביתו על הערכים שהחדירה בו אמו, אמאל באשא, פעילת שלום וזכויות נשים וזוכת אותות הוקרה רבים, לרבות תואר דוקטור כבוד מאוניברסיטת טורונטו[2].

בעקבות האקטיביזם הפמיניסטי של אמו, איים ארגון אל-קאעדה בשנת 2013 על משפחתו[א][3], וביקש במכתב פתוח לאוכלוסייה בתימן לקבל את הכתובת בה המשפחה גרה[1].

בשנת 2014 קיבל לואי אחמד הזדמנות לקיים הרצאה בהזמנת "קרן אולף פלמה" בשוודיה. בני משפחתו דחקו בו לבקש מקלט בשוודיה[1]. הוא הגיע להאלמסטאד ומאז ולמשך ארבע השנים הבאות התגורר שם. הוא ביקש וקיבל מקלט מדיני, ומאוחר יותר גם אזרחות שוודית[4][1]. לאחר מכן התגורר במאלמה וכיום בסטוקהולם.

אחמד פעיל ברשתות החברתיות: בעיקר ב-טוויטר[5], שם עוקבים אחריו 144 אלף איש, ובטיקטוק 65 אלף, והסרטונים שהוא מעלה זוכים למאות אלפי צפיות בממוצע. במהלך אוקטובר 2023 סרטוניו הפכו "ויראליים" במרשתת, ורק בחודשים אוקטובר בנובמבר 2023 נוספו לו כ-100 אלף עוקבים[6]. הוא מגנה את מה שלדבריו היא הצביעות של המזרח התיכון, את שנאת היהודים שמוטבעת מגיל צעיר, את השעבוד לדת ואת העיכוב של העולם המוסלמי בהתקדמות החברתית והטכנולוגית[5]. אחמד אף העלה סרטון בעקבות הטילים שהחות'ים הפרו-איראנים שיגרו לעבר ישראל מתימן. הוא טען בו שתימן צריכה לקחת שליטה על המדינה, שיש אנשים מורעבים, בלי אוכל, והם מבזבזים מליוני דולרים על יור טילים לישראל. הוא קרא להתמקד בבעיות "שלנו" (של התימנים) במקום להתמקד בשנאה נגד יהודים ולשגר טילים - כך אחמד בסרטון[6].

בנוסף, הוא בעל טור בעיתון השוודי השמרני Bulletin (אנ')[7], שם כותב מאמרים נגד אנטישמיות ושנאת יהודים[6][8] וכן מאמרים שבהם איסלאם, אינטגרציה ומדיניות הגירה הם נושאים שחוזרים על עצמם[1]. בתימן כתב בעיתונים "תימן היום", תימן טיימס (אנ') ומגזין הנוער YoO[7]. לדבריו הוא לא מסכים עם עם מושג איסלאמופוביה, מכיוון שפוביה מבטאת פחד בלתי רציונלי ומוגזם ביותר. אתאיסטים אינם "פובים" כי הפחד מכלא או מעונש מוות בחברות מוסלמיות הוא פחד רציונלי ומוחשי ביותר. פחד של ליברלים ובמיוחד נשים חופשיות בחברות האיסלמיות מכלא או מעונש מוות, הוא פחד רציונלי ולגיטימי - כך אחמד בראיון לעיתון הליברלי שארלי האבדו[5].

בשנת 2021 הוציא לאור את ספרו "מסע פרדוקסלי של פליט משריעת תימן לקשת בענן שבשוודיה", המספר על חמשת השנים הראשונות שלו בשוודיה, עם ביקורת הומוריסטית על האסלם הקיצוני, אך גם על שוודיה, בה הוא חי כיום[9].

בשנת 2023 הגיע לביקור בישראל, מטעם ארגון שרקה, ואת רשמיו מביקורו במסגד אל-אקצא, שלדבריו העובדה שלא מוסלמים אינם רשאים לבוא בו היא למעשה אפרטהייד, הוא הפיץ במרשתת[10]. במהלך מלחמת חרבות ברזל, הוא כתב בעיתונו כדלקמן (ציטוט מתרגום משוודית): "הם (מארחיו בישראל) שמו לי אוזניות VR כדי לתת לי לחיות מחדש את הזוועה של ה-7 באוקטובר. הוא התראיין בטלוויזיה הישראלית אודות האנטישמיות, שלדעתו מאפיינת הפגנות נגד ישראל ומלחמתה ברצועת עזה[11]. הקולות ומילות האהבה הנואשות האחרונות של אנשים זה לזה הכריעו אותי. זה הדבר הכי גרוע שהייתי חלק ממנו, למרות שלא הייתי חלק ממנו בכלל"[12].

לאחמד תואר ראשון בלימודי עסקים בינלאומיים מהאוניברסיטה הלבנונית הבינלאומית בתימן (אנ')[7]. כמו כן למד יחסים בינלאומיים והגירה באוניברסיטת מאלמה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ביאורים

  1. ^ ככל הנראה בעקבות העימות האגרסיבי שקיימה בפומבי עם שייח' סאדיק אל-אחמר (אנ') - ראש פדרציית השבטים (חשיד (אנ')) השנייה בגודלה בתימן, באולם הכנסים של ועידת הדיאלוג הלאומי בתימן (אנ'). זאת על רקע נסיגתו ממינוי הפמיניסטית נבילה אל-זובייר (אנ') ליושבת ראש הגוף המחליט על עתידה של העיר השנויה במחלוקת צעדה (עיר).

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 Joakim Kullberg, ., Luai Ahmed – en kontroversiell tyckare med Halmstadrötter, Hallandsposten,11 august 2022 (בשוודית)
  2. ^ Romi Levine, UofTGrad17: Three things you should know about honorary grad Amal Basha, University of Toronto, June 15, 2017
  3. ^ Farea Al-Muslimi, Negotiating chaos - Yemen’s National Dialogue is already faltering, Executive, April 16, 2013
  4. ^ בן-דרור ימיני, ארץ האפשרויות המאוד מוגבלות/חסידי אומות עולם. ידיעות אחרונות, המוסף לשבת, 14/11/2023, עמ' 7.
  5. ^ 5.0 5.1 5.2 Lorraine Redaud, Luai Ahmed, réfugié yéménite en Suède : « La Suède a accueilli l’islamisme à bras ouverts », Charlie Hebdo.fr, 17 Novembre 2023 (בצרפתית)
  6. ^ 6.0 6.1 6.2 משפיען הרשת התימני שהפך לאוהד ישראל: "מרגיש עכשיו כמו יהודי", באתר mako, ‏2023-11-23
  7. ^ 7.0 7.1 7.2 Luai Ahmed, Bulletin - Nyhetsbrev
  8. ^ Luai Ahmed. “Où étiez-vous”?, Tribune Juive, 2 novembre, 2023 (בצרפתית)
  9. ^ Luai Ahmed, Asylum: A Refugee's Paradoxical Journey from Sharia Yemen to Rainbow Sweden..., Google Books, 2021
  10. ^ לואי אחמד, בלוגר מוסלמי תימני שנסע לראות בעצמו את "משטר האפרטהייד" של הציונים נפגש עם המציאות בהר הבית, באתר "בידינו"
  11. ^ למדנו מלידה לשנוא את היהודים ולהאשים אותם, באתר ערוץ 13, 23/11/2023
  12. ^ Luai Ahmed, Ahmed: Rösterna ur oktoberpogromen glömmer jag aldrig, Bulletin, 24 nov 2023 (בשוודית)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0